Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Corona: houd moed

| Eelco Visser

Mijn buurvrouw en ik spraken vandaag  net als ieder ander over de coronacrisis. Over het grote verdriet dat sterven met zich meebrengt, zowel voor het slachtoffer als voor de nabestaanden. Niemand van de familie of vriendenkring die je hand kan vasthouden als je stervende bent en weinigen die je de laatste eer mogen bewijzen. 

Begrafenissen en crematies zijn niet alleen bedoeld om de laatste eer te bewijzen aan de overledene, maar worden ook vaak gebruikt om het leven te vieren. Het laatste bracht mij op het lied van Erik Tagg, Life Goes on (without me). Een lied van hoop dat bezingt dat na het overlijden van naasten of bekenden het leven doorgaat en ook nog steeds waarde heeft. Een lied van troost kan helpen om het leed dragelijk te maken. 

Laten we ondanks alles moed houden.

https://www.google.com/search?q=erik+tagg+life+goes+on

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 90

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

werkdruk in het onderwijs

Geschreven door Jonas Gillard. Geplaatst in Column.
Dit ervaar je zelf als scholier niet zo snel maar ik kan mij inbeelden dat het soms voor leerkrachten anders licht.Kijk bijvoorbeeld naar het voorbereidingswerk lessen voor...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B

Corona & Empathie

16, apr, 2020 Nance (Adriana SA) vd Ruit
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!