Voor schrijvers, door schrijvers
Corona

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72

Corona: De juichende familie

© Eelco Visser op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Het coronavirus heeft Nederland in de greep. De nadelige gevolgen voor gezondheid en economie staan volop in de belangstelling. Geen uur gaat voorbij of Nederlanders worden via radio en tv op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch zijn er hele groepen Nederlanders, waaronder mijn familieleden, die ook graag benadrukken dat het virus ook positieve gevolgen heeft. 

Door een forse terugloop van reizen is het rustiger op Schiphol en daardoor ook in het luchtruim. Het kan niet anders, inwoners van de randstad en in de  buurt van aanvliegroutes zullen genieten van de afname van geluidsoverlast nu de KLM al haar Boeings 747 aan de grond houdt. Op zonnige dagen kan men eindelijk eens in de tuin zitten en een gesprek voeren met familie zonder gestoord te worden. Jammer dat vrienden hiervan niet kunnen genieten nu ze niet op bezoek mogen komen in verband met besmettinsgevaar. Ook de drukte op wegen is afgenomen. Files zijn verdwenen en zij die nog buitenshuis werken ondervinden geen vertraging van en naar het werk. Al met al zijn deze positieve bijkomstigheden goed voor het milieu. We moeten oppassen dat we in Nederland niet te vroeg onze milieudoelen halen (anders hebben we nadat de rust is weergekeerd niets meer te zeuren). En dan heb ik het nog niet gehad over mijn besparingen nu ik niet meer een pilsje kan drinken in de kroeg. Zonder er maar iets voor te doen houd ik bakken geld over. 

Hoewel mijn familie blij is met alle voornoemde positieve gevolgen is de zij vooral blij met het voetballoze tijdperk. Geen competitie, geen Europees voetbal en geen EK, ze staan bijkans te juichen. Niet dat ze onsportief zijn, zeker niet. Actief sporten dat is hun ding, aan passieve sportbeleving hebben ze ronduit een hekel. Ze gebruiken nog liever de tv als een bewegende schemerlamp dan dat ze ook maar een minuut spenderen aan het kijken naar 22 spelers die als dwazen op de groene grasmat achter een bal aan rennen. Ik snap hen wel. Zij hebben geen verstand van voetbal en dan is er ook weinig aan. ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’ zou Cruyff zeggen. Tot gisteren vroeg  ik mij af hoe ik een voetballoos tijdperk zou overleven. Ik hoef er niet meer over na te denken. Mijn familie heeft mijn probleem al opgelost. Zij zien de kans schoon om mij te overladen met het uitvoeren van klussen en achterstallig onderhoud in en rondom het huis. In de avonduren behangen, hoe meer bloemenmotief hoe liever, en muren schilderen. Overdag de tuin fatsoeneren en een nieuwe schutting plaatsen. Ja, ze weten mij te vinden die familieleden van mij. Al met al hoop ik dat het coronavirus mij links laat liggen nu ik geen tijd heb om ziek te zijn. Pff, ik heb het in tijden niet zo druk gehad.

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Corona: De juichende familie

Aantal hits voor dit artikel: 142
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Penoze
| Eelco Visser | Kort verhaal