Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Corona

Het is erg, dit virus. Heel erg, zegt men in de media. Wat ik nog erger vindt is dat men nu pas de ongekende zorg waardeert van al het verplegend personeel, alsof dat voor Corona niet zo was. Het is erg dat respect pas nu kan, na zoveel duizenden doden wereldwijd. En toch zijn er ook positieve dingen, mensen maken thuis filmpjes, grappige of serieuze en delen die op de media.
Zoals altijd bij een ramp, worden er grappen over gemaakt. Uit angst vermoed ik, om je geweten te sussen of om even aan iets anders te denken.
Ook over het hamsteren genoeg grappen op alle media.

Wat mij ook stoort is het totale gebrek aan andere informatie in Belgie ,geen woord meer over de duizenden vluchtelingen aan de grens met Griekenland, geen woord over Erdogan, geen woord meer over de klimaathysterie. Alsof enkel Corona nog bestaat en al de rest naar het rijk der fabeltjes werd verwezen.
De klok tikt verder, twee tot vier weken duurt de 'lockdown' nog. Sommigen spreken van acht weken.

Mensen zitten thuis, proberen creatief te zijn. Spelen ganzenbord, mens erger je niet, Monopoly totdat de teerlingen uit hun oren komen.
Mensen drinken 's avonds wat alcohol om het leed te verzachten , kijken uren en uren televisie.

Het nieuws toont schrikwekkkende beelden uit Italie, en uit andere landen. Solidariteit is troef, eenzaamheid ook.
Ouderen zitten voor hun raam en staren in de lege straten.

Als je op je terras of in de tuin staat, hoor je de stilte. Kun je dat geloven, je hoort de stilte, af en toe verstoord door een fluitend vogeltje dat op een tak zittend zich afvraagt wat is er met de mensen aan de hand.

Jonge mensen vervelen zich, kun je je dat voorstellen. Er is nooit zoveel niet verveelsbaar als nu, gsm, computer, lap top; playstation,televisie, smart tv,twitter, instagram, facebook, enzovoorts. Moest Corona en lockdown in de jaren 70 gebeurt zijn hadden wij echt reden om te klagen.
Met wat geluk hadden we een verfrommeld gelig boek of een plastic voetbal of een tol of bikkels. Dat was het dan, geen tv en andere technologie.
De jeugd verveelt zich...Onbegrijpelijk.

Toch maak ik me wel zorgen, om vrienden en familie, om ons hondje, om ouderen overal. Mensen hamsteren nog steeds en vooral toiletpapier. Zeer vreemd. Alsof toiletpapier je gaat redden uit de apocalyps.

Nooit was er zo'n tijd als nu, nooit waren mensen zo opgeschrikt als nu, de opgedrongen maatregelen door regeringen, worden redelijk gevolgd.
Politie beboet indien nodig. Mensen geven om mensen.

Gelukkig maar. Ondanks de lugubere stilte die overal heerst, wens ik dat we dit niet meer gaan meemaken. Genoeg is genoeg en hopelijk leert iedereen iets uit deze verdomde Coranacrisis. Het ga je goed !!!
Dit artikel delen?
 • Hits: 57
(De gemiddelde waardering is 3.3 door 3 stem(-men)

Reacties   

# RE: CoronaE E (©Inspiratiewater) 03-04-2020 14:06
Dus jij ziet deze situatie ook als een soort Apocalypse. Ben dus niet de enige. Mooi zoals je stelt " hopelijk leert iedereen iets uit deze verdomde Coranacrisis." (al vrees ik dat dit niet het geval is)

Eigenlijk vind ik dat mensen/jongeren zich moeten schamen met hum gezemel over verveling. Dank God op je blote knieën dat je zelf niet het slachtoffer van het virus bent -tot op heden- en stel je niet aan, omdat je je een tijdje terug moet trekken uit het zogenaamde sociale leven.
# RE: CoronaHans Van Battel 22-03-2020 18:38
Jij ook Yves!

Boeiende vragen die je oproept!

Bijvoorbeeld:
Zou corona werkelijk verveling in de hand werken bij jongere mensen, en méér dan vroeger het geval zou zijn geweest? Bestaat hierover cijfermateriaal?

Maar stel dat dit inderdaad zo is, dan lijkt het bezit van alsmaar meer creatieve elektronische middelen eerder een oorzaak dan een gevolg van die verveling, niet? Maar dit kan ik al helemaal niet plaatsen...

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal