Voor schrijvers, door schrijvers
 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

En Nederland kleurt "corona-rood"

Zijn de mensen dan GEK? Vanochtend (zaterdag 21 maart 2020) heb ik hardop lopen vloeken over de egoïstische stommiteit van mensen.

Zoals elke dag sinds begin maart begin ik dolenthousiast -of minder enthousiast- aan de nieuwe dag. Een paar koppen koffie en ik kan er tegenaan. Weekend maakt daarbij geen verschil, alleen leeft er dan een vrijheidsgevoel dat de hele dag duurt.

Sinds begin maart dit jaar schiet de spirit er tegen begin van de middag er lichtelijk bij in na het lezen van de wereldnieuwtjes, maar is het helemaal mis als het RIVM de cijfers weer eens bekend heeft gemaakt. De kaart kleurt van roze, roder en roder. Het aantal positieve besmettingen neemt in rap tempo flinke sprongen. Ik las zojuist : 637 nieuwe besmettingen erbij en weer 30 mensen vanaf 69 jaar overleden. En ik zak weer in elkaar voor de laptop, ontmoedigd tot en met. Wie kan nu ongevoelig blijven onder zulk deprimerend en alarmerend nieuws.

In schril contrast klinkt het andere nieuws. De zaterdagmarkten zijn druk bezorgd, omzet van supermarkten en bouwmarkten enorm verhoogd, Sligro, Makro, Hanos openen deuren voor niet-zakelijke klanten. Staatsbosbeheer verwacht veel mensen die de lente in de natuur opzoeken. Hup, fotootje uit misschien jaren oud archief er bij van twee jonge(!) mensen met een hond. Niet hand in hand,  maar op redelijke afstand. Geen beschermen kapjes op zoals in andere landen soms al verplicht is. Vraagje: hoe houden ze die 1,5 meter afstand als straks een ander stel over hetzelfde pad hen tegemoet komt?

Sommigen -velen- schijnen te denken: dat kan mij niet overkomen. En dat is nu het probleem. Je zou wensen dat deze onverantwoordelijke idioten bijvoorbeeld een onschuldige, maar fiks jeukende uitslag kregen zodra zij hun gezicht buiten de deur staken. Misschien zouden ze zich dan wat aangepaster gedragen.

Auto’s racen door de straat, motoren, kinderen op fietsen, voetgangers over de stoep, klusjesidioten klungelen met monotoon gedrens op hun daken in de tuinen. Dan denk ik: verdomme.
Sorry, soms moet je het even kwijt. God zal hier vast begrip voor hebben.

Ga lezen, samen opruimen in huis, koekjes bakken met je kinderen, spelletjes doen, haal een stapel oude Donald Ducks van de zolder en laat ze zich daarmee vermaken (deed ik vroeger ook). Ga harde schijven bekijken met oude bestanden. Wie weet wat je tegenkomt. Ga foto’s bewerken op de computer of echte foto’s bekijken, uitzoeken, inplakken. Ga plannen maken voor wanneer het leven weer gewoon is. Of nog beter: ga schrijven!
GENIET van het LENTEWEER VANACHTER DE RAMEN! Daar word je echt een keer niet slechter van.

Dit artikel delen?
 • Hits: 67
(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: En Nederland kleurt "corona-rood"Guido Aerts 21-03-2020 16:27
Nu horen jullie het ook eens van een ander. Top, Edith, ik heb je tot hier horen sakkeren. Met recht. Ik volg jouw raad op en ga schrijven.
Keep up the good spirit!
# RE: En Nederland kleurt "corona-rood"E E (©Inspiratiewater) 03-04-2020 15:37
Dank je.
Ik begrijp natuurlijk best dat het moeilijk is om je binnenshuis te vermaken als je anders gewend bent, vooral nu het langer duurt dan een paar weekjes, maar wat moeten deze zelfde mensen in een situatie waarin ook zij verzeild kunnen raken, bijvoorbeeld invalide raken?
Huisgebonden zijn -en je daar dan wel veilig weten- hoeft geen ramp te zijn, maar in de eerste plaats een geluk dat je geen patiënt bent.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal