Voor schrijvers, door schrijvers
Corona

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72

En Nederland kleurt "corona-rood"

© Edith E op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Zijn de mensen dan GEK? Vanochtend (zaterdag 21 maart 2020) heb ik hardop lopen vloeken over de egoïstische stommiteit van mensen.

Zoals elke dag sinds begin maart begin ik dolenthousiast -of minder enthousiast- aan de nieuwe dag. Een paar koppen koffie en ik kan er tegenaan. Weekend maakt daarbij geen verschil, alleen leeft er dan een vrijheidsgevoel dat de hele dag duurt.

Sinds begin maart dit jaar schiet de spirit er tegen begin van de middag er lichtelijk bij in na het lezen van de wereldnieuwtjes, maar is het helemaal mis als het RIVM de cijfers weer eens bekend heeft gemaakt. De kaart kleurt van roze, roder en roder. Het aantal positieve besmettingen neemt in rap tempo flinke sprongen. Ik las zojuist : 637 nieuwe besmettingen erbij en weer 30 mensen vanaf 69 jaar overleden. En ik zak weer in elkaar voor de laptop, ontmoedigd tot en met. Wie kan nu ongevoelig blijven onder zulk deprimerend en alarmerend nieuws.

In schril contrast klinkt het andere nieuws. De zaterdagmarkten zijn druk bezorgd, omzet van supermarkten en bouwmarkten enorm verhoogd, Sligro, Makro, Hanos openen deuren voor niet-zakelijke klanten. Staatsbosbeheer verwacht veel mensen die de lente in de natuur opzoeken. Hup, fotootje uit misschien jaren oud archief er bij van twee jonge(!) mensen met een hond. Niet hand in hand,  maar op redelijke afstand. Geen beschermen kapjes op zoals in andere landen soms al verplicht is. Vraagje: hoe houden ze die 1,5 meter afstand als straks een ander stel over hetzelfde pad hen tegemoet komt?

Sommigen -velen- schijnen te denken: dat kan mij niet overkomen. En dat is nu het probleem. Je zou wensen dat deze onverantwoordelijke idioten bijvoorbeeld een onschuldige, maar fiks jeukende uitslag kregen zodra zij hun gezicht buiten de deur staken. Misschien zouden ze zich dan wat aangepaster gedragen.

Auto’s racen door de straat, motoren, kinderen op fietsen, voetgangers over de stoep, klusjesidioten klungelen met monotoon gedrens op hun daken in de tuinen. Dan denk ik: verdomme.
Sorry, soms moet je het even kwijt. God zal hier vast begrip voor hebben.

Ga lezen, samen opruimen in huis, koekjes bakken met je kinderen, spelletjes doen, haal een stapel oude Donald Ducks van de zolder en laat ze zich daarmee vermaken (deed ik vroeger ook). Ga harde schijven bekijken met oude bestanden. Wie weet wat je tegenkomt. Ga foto’s bewerken op de computer of echte foto’s bekijken, uitzoeken, inplakken. Ga plannen maken voor wanneer het leven weer gewoon is. Of nog beter: ga schrijven!
GENIET van het LENTEWEER VANACHTER DE RAMEN! Daar word je echt een keer niet slechter van.

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : En Nederland kleurt "corona-rood"

Aantal hits voor dit artikel: 207
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Lente in crisistijd
| Harry Boerkamp | 55 woordenverhaal