Voor schrijvers, door schrijvers
Corona

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72

Corona: 1,5m.

© Eelco Visser op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

7.25 u. Ik hoef vandaag niet te werken en draai mij nog even lekker om. Nog even bijkomen en genieten van deze prettige bijkomstigheid van de coronaperikelen. Mijn vrouw is slank en ligt dicht aan de rand van het bed. Gezagsgetrouw als ik ben kan ik mij zonder de regel van 1,5m afstand te overtreden omdraaien (omrollen gaat vanzelfsprekend niet, want dan kom je op een andere plek te liggen). 

Liggend in bed denk ik: 1.5m afstand als advies, het is mij wat. 1,5m afstand, het zou gewoonte moeten zijn. Normaal gesproken zitten wij mensen elkaar te dicht op de huid. Of het nu om werksituaties gaat of tijdens het winkelen in de supermarkt, 1,5m. is dan best een hele afstand. Deze afstand tot de ander, ik vind het geweldig. Niet dat ik mensenschuw ben en niet aangeraakt wil worden, dat is het niet. Ik ondersteun mijn woorden graag met armbewegingen, dat is het, en nu kan ik eindelijk met weidse gebaren mijn betogen kracht bijzetten. Heerlijk die vrijheid. Weg het ongemakkelijke gevoel dat ik soms al krijg als ik naar interviews op straat kijk, als interviewers voorbijgangers aanspreken, bijkans op hun tenen staan en hun de microfoon in de strot duwen. Hoe vaak heb ik in het pre-coronatijdperk niet gedacht: Een beetje afstand is zo gek nog niet. 

Uitgedacht, tijd om op te staan.

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Corona: 1,5m.

Aantal hits voor dit artikel: 206
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Acceptatie
| Jeugdzorgmeisje | Poëzie