Voor schrijvers, door schrijvers
 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Corona: 1,5m.

7.25 u. Ik hoef vandaag niet te werken en draai mij nog even lekker om. Nog even bijkomen en genieten van deze prettige bijkomstigheid van de coronaperikelen. Mijn vrouw is slank en ligt dicht aan de rand van het bed. Gezagsgetrouw als ik ben kan ik mij zonder de regel van 1,5m afstand te overtreden omdraaien (omrollen gaat vanzelfsprekend niet, want dan kom je op een andere plek te liggen). 

Liggend in bed denk ik: 1.5m afstand als advies, het is mij wat. 1,5m afstand, het zou gewoonte moeten zijn. Normaal gesproken zitten wij mensen elkaar te dicht op de huid. Of het nu om werksituaties gaat of tijdens het winkelen in de supermarkt, 1,5m. is dan best een hele afstand. Deze afstand tot de ander, ik vind het geweldig. Niet dat ik mensenschuw ben en niet aangeraakt wil worden, dat is het niet. Ik ondersteun mijn woorden graag met armbewegingen, dat is het, en nu kan ik eindelijk met weidse gebaren mijn betogen kracht bijzetten. Heerlijk die vrijheid. Weg het ongemakkelijke gevoel dat ik soms al krijg als ik naar interviews op straat kijk, als interviewers voorbijgangers aanspreken, bijkans op hun tenen staan en hun de microfoon in de strot duwen. Hoe vaak heb ik in het pre-coronatijdperk niet gedacht: Een beetje afstand is zo gek nog niet. 

Uitgedacht, tijd om op te staan.

Dit artikel delen?
 • Hits: 69
(De gemiddelde waardering is 2.7 door 3 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal