Voor schrijvers, door schrijvers
 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Brief aan mijn moeder.

Hallo Mam,

Even een berichtje van Carolien, jouw dochter. Mam, voorlopig kunnen we niet meer op visite bij jou komen. Ik vind het vreselijk dat jij dit op jouw hoge leeftijd ook nog mee moet maken. Eerst het verlies van pap, dan de opname in het verpleeghuis, omdat je nogal vergeetachtig was en dan nu dit.
Weet je nog dat ik jou verteld heb wat er aan de hand is in ons land, eigenlijk in de hele wereld? Van het Coronavirus.
Ik denk dat de verpleegsters jullie, de bewoners, wel verteld hebben waarom we niet meer bij jullie mogen komen. Afgelopen maandag mocht ik nog bij je op jouw kamer zitten, heb ik jouw haar nog gewassen en geföhnd, hebben we nog even buiten gewandeld en een spelletje gedaan, maar dat mag allemaal niet meer.
Premier Rutte, waarvan ik weet dat je een hekel aan hebt, hield een indrukwekkende toespraak op de televisie. Zoiets heb ik maar één keer eerder in mijn leven meegemaakt. In 1973. Den Uyl hield toen een toespraak over de oliecrisis. Weet je nog van de autoloze zondagen? Wij hebben toen op een zondag nog op de A1 gefietst.
Nu is het allemaal nog veel erger. Vergelijkingen worden af en toe wel gemaakt met de Spaanse griep uit 1918. Ook toen verspreidde zich een virus razendsnel over de wereld en veroorzaakte vele doden. In vele landen in Europa moet bijna iedereen verplicht binnen zitten en mag je alleen nog naar buiten om boodschappen te doen. Zover is het in ons land nog niet, maar het is niet ondenkbaar dat het hier ook zover komt. En niemand weet hoelang het zal duren.
Ik heb wat lekkers voor jou op de post gedaan. Mam, geniet ervan. We zullen jou zo gauw als het kan weer bezoeken, in tussentijd bellen we jou regelmatig. Denk je er wel aan het gehoorapparaat dan in te doen. Tot gauw.

                                                                                                                                                                     Kus Carolien.

Dit artikel delen?
 • Hits: 59
(De gemiddelde waardering is 4.3 door 3 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal