Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Behept zijn met corona

We kennen allemaal de uitspraken waarin de pestbacterie de boventoon voert. Ook andere ziektes, waarbij het negatieve benadrukt is, hebben een plekje veroverd in het alledaagse taalgebruik: de pleuris krijgen is er een en krijg toch de vinkentering is ook niet bepaald positief bedoeld. Als kind verbasterde ik dit tot: krijg toch de vinkentering dan kun je fluiten. Het fluiten sloeg dan niet op een deuntje maar op de piepende ademhaling. 

Waarschijnlijk zullen we binnenkort ook spreekwoorden of gezegden over het coronavirus krijgen. Ik hoop dat die uitspraken niet zoals de pestuitspraken het negatieve benadrukken. Als we bij corona nu eens uitgaan van een syndroom als verzameling van alle positieve acties (symptomen) die in deze crisistijd de kop opsteken, dan is iemand die ‘Behept is met corona’ een persoon die de aanjager is van versterkte familiebanden, het omzien naar elkaar en het zogenoemde noaberschap. Het is een kwestie van omdenken. 

Dit artikel delen?
 • Hits: 60
(De gemiddelde waardering is 4 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: Behept zijn met coronaHans Van Battel 20-03-2020 12:54
Dat zou mooi zijn!
# RE: Behept zijn met coronaEelco Visser 20-03-2020 17:17
Daar ben ik het vanzelfsprekend mee eens

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal