Contact en informatie Schrijverspunt

Schrijverspunt


Opgericht in 2000 is Schrijverspunt de ontmoetingsplek voor vele uitgevers en schrijvers. Onder het motto ´voor schrijvers door schrijvers´ hebben we veel schrijvers met onze informatie, schrijfactiviteiten, schrijfwedstrijden en ondersteuning bij het publiceren van eigen werk verder kunnen helpen. En dat blijven we doen. Gratis!

Postadres
en
zakelijke informatie

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Rimpelt 5
5851 EK Afferden

Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België
IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Je hebt een vraag?

We adviseren je om altijd eerst op de website van Schrijverspunt te kijken naar een antwoord op je vraag. Hieronder hebben we een aantal veel voorkomende vragen bij elkaar gezet.
Klik op een vraag voor het antwoord

Algemene vragen

Wat is Schrijverspunt?

Welkom op Schrijverspunt

Voor en door schrijvers!

schrijven2

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Als bezoeker kun je op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven. Je kunt hier ook de blogs, columns of verhalen van anderen lezen. Registreer je (gratis) als lid van Schrijverspunt dan kun je meedoen aan schrijfwedstrijden, -projecten en -acties en kun je onze website gebruiken om zelf online te publiceren. Met behulp van onze Schrijversplek kun je contact leggen en vrienden worden met anderen die je belangstelling voor het schrijven delen.

Schrijverspunt is ook een uitgeverij. Onze missie is om ook minder bekende auteurs de kans te geven hun boek te publiceren. Hebben we eenmaal besloten je manuscript uit te geven, dan regelt je vaste contactpersoon bij uitgeverij Schrijverspunt de volledige productie van je boek. Binnen drie maanden is je boek voor verkoop beschikbaar en te bestellen bij vrijwel alle boekwinkels. Voor jou als auteur zijn hier geen kosten aan verbonden, je behoudt de auteursrechten en per verkocht boek ontvang je 10% royalty.

Ben je uitgever of wil je als auteur zelf je boek uitgeven? Sluit je dan als deelnemer aan bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Als deelnemer kun je gebruik maken van onze zeer gunstige tarieven voor het zelfstandig uitgeven van boeken. Daarnaast bieden we ondersteuning voor bijvoorbeeld opmaak, tekstcorrectie, coverontwerp en boekpromotie. Inmiddels telt de clusteruitgeverij al vele deelnemers waardoor we vrijwel elk jaar onze tarieven hebben kunnen verlagen.

Schrijverspunt komt tot stand door een team van schrijvers, uitgevers en redacteuren.
Vandaar ons motto: ‘Schrijverspunt, voor schrijvers, door schrijvers!’
Hoe kan ik lid worden van Schrijverspunt?
Lid worden van Schrijverspunt is gratis en eenvoudig. Op elke pagina is in de menubalk een button te vinden om je aan te melden of in te loggen.

Je kunt op elk gewenst moment je lidmaatschap van Schrijverspunt beëindigen. Door lid te worden van Schrijverspunt ben je niet automatisch ook deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.
Is adverteren mogelijk op Schrijverspunt?
Ja het is mogelijk om een advertentie, oproep e.d. te plaatsen op Schrijverspunt. Vaak is dat gratis zoals de vermelding van een schrijfwedstrijd, maar als het om een zakelijke advertentie gaat vragen we een beperkte vergoeding. Onze manier om deze website in stand te houden en te verbeteren.

Met meer dan 70.000 paginaweergaves per maand is Schrijverspunt een belangrijke ontmoetingsplek voor schrijvers, lezers en uitgevers in vooral België en Nederland. Daarbij dient opgemerkt te worden dat het aantal bezoekers nog vrijwel dagelijks toeneemt. Schrijverspunt geeft duidelijke informatie aan schrijvers over het schrijven, publiceren en promoten van eigen werk en bv. een actueel overzicht van schrijfwedstrijden en ander relevant schrijfnieuws. Ook veel links naar interessante sites en een actieve ledenservice bepalen de aantrekkelijkheid van de site. Schrijverspunt kent een duidelijke doelgroep.

ADVERTEREN BIJ SCHRIJVERSPUNT:

Adverteren bij Schrijverspunt is een goedkope manier om uw doelgroep op een directe manier te bereiken. Voor Schrijverspunt is het vooral een bijdrage om de kosten voor het online houden van een interessante site te beperken. Adverteren is mogelijk voor een overeen te komen periode. Verschillende formaten zijn mogelijk.

Voor meer informatie over de mogelijkheid om te adverteren op de website van Schrijverspunt is op elke pagina, onderaan, een link te vinden. Je kunt ook gewoon contact met ons opnemen. Dan bekijken we gezamenlijk de mogelijkheden.
Schrijverspunt ook op de sociale media?
Vanzelfsprekend is Schrijverspunt (met duizenden volgers) ook te vinden op de sociale media. Door op een van de onderstaande icoontjes te  klikken komt u op onze pagina.

twitter facebook instagram linkedin

Op bijna elke pagina van Schrijverspunt is het mogelijk om een pagina te delen op de sociale media.

Wilt u ons volgen op de sociale media? In het menu zijn de links naar onze sociale media altijd te vinden.

Benieuwd naar onze nieuwtjes en Tweets? Onderaan op elke pagina vind je de link naar onze nieuwtjes en Tweets.
Heeft Schrijverspunt partners?
Gelukkig wel!

Schrijverspunt heeft meerdere partners!


Ben je op een professionele wijze actief op het gebied van schrijven, ondersteuning van schrijvers, opleiding en dergelijke en wil je een bijdrage leveren aan de dienstverlening, promotie of kennis- en vaardigheidsbetering van minder bekende schrijvers? Denk je de bezoekers van Schrijverspunt een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen? Dat kan o.a. door partner te worden van Schrijverspunt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als partner van Schrijverspunt zorgen we ervoor dat je activiteiten aandacht krijgen op o.a. Schrijverspunt. Met tienduizenden bezoekers een goede manier om je doelgroep te bereiken. Omgekeerd verwachten we ook dat je wat aan te bieden hebt.

Hoe werkt het in de praktijk?

Partners van Schrijverspunt worden opgenomen in deze partnerrubriek van Schrijverspunt. Als partner krijg je de gelegenheid aan te geven wat je activiteiten zijn, een logo te plaatsen en een directe link naar je eigen website. Omgekeerd verwacht Schrijverspunt dat de partner een link plus logo van Schrijverspunt op haar website plaatst.

Partners kunnen activiteiten kenbaar maken die, na toetsing, (tijdelijk) op de website van Schrijverspunt geplaatst worden. Bezoekers van Schrijverspunt kunnen gebruik maken resp. deelnemen aan die activiteiten. Leden van Schrijverspunt ontvangen een korting of anderszins enig voordeel. Bij structurele voordeelaanbiedingen voor leden (w.o. deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is) zal dit worden aangegeven in het lidmaatschap overzicht.

Partners van Schrijverspunt kunnen een link naar de eigen website laten toevoegen in de betreffende websitecategorie.

Partners van Schrijverspunt kunnen een inhoudelijk lezenswaardig en passend artikel aanleveren voor een van de rubrieken van Schrijverspunt. Bij plaatsing zal bronvermelding plaatsvinden en een directe link naar de website van de partner.

Partners van Schrijverspunt kunnen Schrijverspunt voorstellen doen voor gezamenlijke activiteiten, dienstverlening en dergelijke. Schrijverspunt is voorstander van dit soort initiatieven. Twee weten meer dan een en met meerdere partijen blijken bepaalde zaken opeens wel mogelijk.

Indien partners Schrijverspunt, op een eigen manier, in het zonnetje weten te zetten laten we een banner van de partner, random, zien op de diverse pagina's.

En nog veel meer als de intenties overeenkomen. In principe is alles bespreekbaar.

Interesse om partner van Schrijverspunt te worden?

Neem gerust contact met ons op...
Wat zijn de Algemene Voorwaarden?
Ook al maken we eigenlijk vrijwel geen gebruik van onze Algemene Voorwaarden toch willen we daar gewoon transparant in zijn. Daarom is de link niet verborgen want anderen soms doen, maar onderaan op elke pagina te vinden.
Hoe doe ik mee aan schrijfactiviteiten?
Als lid kun je gratis een column, verhaal, blog, gedicht, quote, etc. toevoegen. Maar vooraf inloggen is dan wel noodzakelijk! Je inzending is niet gelijk te bekijken omdat we eerst controleren of het bv niet om spam gaat. Is dat niet het geval dan publiceren we je bijdrage. De mogelijkheid om een bijdrage toe te voegen is te vinden in de betreffende rubriek, bij o.a. de Schrijfactiviteiten.

Elke rubriek is te vinden in de menubalk.
Waarom heb ik geen toegang tot een artikel?
De website van Schrijverspunt heeft tienduizenden bezoekers elke maand. De bezoekers kunnen bestaan uit (toevallige) gasten op zoek naar informatie, leden van Schrijverspunt, deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is.

Elke groep van bezoekers heeft haar eigen toegangsmogelijkheden.

Gasten kunnen bv de meeste artikelen wel lezen maar kunnen zelf geen verhaal of gedicht toevoegen, geen reactie plaatsen etc.

Leden van Schrijverspunt hebben, na eerst in te loggen, tot vrijwel elk artikel op Schrijverspunt toegang, kunnen een reactie of beoordeling geven, zelf een verhaal, blog, column, etc. toevoegen en volledig gebruik maken van de Schrijversplek.

Deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij hebben dezelfde mogelijkheden als leden van Schrijverspunt maar daarnaast bijvoorbeeld een uitgebreider profiel op de website en met name toegang tot alle mogelijkheden en informatie om een boek uit te geven. Iedereen kan, na een eenmalige betaling, deelnemer worden van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.

Auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is hebben dezelfde mogelijkheden als leden van Schrijverspunt maar daarnaast bijvoorbeeld een uitgebreider profiel op de website en met name toegang tot alle mogelijkheden en informatie om een boek uit te geven en te promoten.

Afhankelijk van de groep waartoe je behoort en na eerst in te loggen als je geen gast bent bestaat dus de mogelijkheid dat je soms de melding krijgt dat je geen toegang hebt tot bepaalde informatie of mogelijkheden.

Vragen Clusteruitgeverij

Wat is een clusteruitgeverij?
Elke schrijver heeft er belang bij dat zijn boek op zoveel mogelijk verkooppunten verkrijgbaar is. Een uitgever meldt daarom een boek aan bij het CB, waardoor het beschikbaar is voor verkoop bij ongeveer 2500 boekhandels in Nederland en België, waaronder: Bol.com, Ako, Bruna en Standaardboekhandel.

Om gebruik te kunnen maken van het CB is een overeenkomst met het CB noodzakelijk. Als je je zelfstandig aansluit bij het CB moet je daarvoor zowel een vaste vergoeding als een variabele vergoeding betalen. Daarnaast heb je te maken met een korting voor boekhandelaren op de publieksverkoopprijs van je boek. Bij het bepalen van de verkoopprijs van je boek moet je daar dus rekening mee houden!  Een aansluiting bij CB is echter niet goedkoop en voor de gemiddelde auteur of (kleine) uitgever niet op te brengen.

EenSchrijverspunt Clusteruitgeverij clusteruitgeverij (het woord zegt het al) clustert titels van uitgevers of in eigen beheer uitgevende schrijvers. Door het volume worden de vaste maandelijkse kosten van het CB door meerderen - zogenaamde ‘imprints’ - gedragen. De verkrijgbaarheid is dan net zo breed als bij een zelfstandige aansluiting. Alle bij het CB aangemelde titels komen in het order- en informatiesysteem van de 2500 aangesloten boekhandels. In dat informatiesysteem kunnen boekrecensies geplaatst worden, zodat de boekhandelaar weet wat hij in huis haalt.
Doordat steeds meer auteurs en uitgevers gebruik maken van Schrijverspunt Clusteruitgeverij is het elk jaar nog gelukt om de toch al aantrekkelijke tarieven verder te verlagen. Zolang dat mogelijk is blijven we dat ook doen!
Heeft mijn boek een ISBN nodig?
Elk boek of e-boek dat je in de winkel wilt verlopen heeft een ISBN nodig. Je kunt aangeven of je zelf voor een ISBN zorgt of ons de opdracht geeft dat te regelen. Alleen deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid.
Ik heb hulp nodig om mijn boek te publiceren!
Dat is op vrijwel elk moment mogelijk indien je dat wenst. Of het nu gaat om het ontwerpen van een cover, tekstredactie, opmaak van je boek, aanvraag ISBN, ondersteuning bij de promotie, etc.

Daarnaast staat het team Schrijverspunt Clusteruitgeverij klaar om vragen te beantwoorden.
BTW nummer of KvK aansluiting noodzakelijk?
Ja, dat is geen probleem. Ook een registratie bij de Kamer van Koophandel is niet vereist. Wellicht is het wel te overwegen om als auteur jezelf als ondernemer te zien. Het heeft zo zijn belastingvoordeel. 
Een informatief artikel over dit onderwerp is te vinden op de website.
Is de Clusteruitgeverij mijn vertegenwoordiger?
Voor deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij vertegenwoordigt de Clusteruitgeverij jouw (e)boek, met name m.b.t. praktische zaken, bij het CB en andere contractpartners als Apple, Google Play en dergelijke. Dat scheelt je dus alvast het nodige werk. De uitgeefrechten blijven bij de auteur of de deelnemende uitgever. Je kunt gewoon gebruik maken van je eigen uitgeversnaam! Die vermelden we ook bij een titel.
CB Compact of onze Clusteruitgeverij?

Schrijverspunt of CB-Compact?

  • Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Waarom kiezen voor Schrijverspunt Clusteruitgeverij?

cbcompactJe uitgeverij staat in de startblokken of je bent al een tijdje actief als uitgever. Je hebt een CB-compact aansluiting of overweegt die. Maar daar komt meer bij kijken dan je denkt.

Het maandelijkse tarief van CB is aantrekkelijk, maar heeft zijn nadelen. Je dient ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel (Nederland) of de Kruispuntbank Ondernemingen (België). De kosten die je betaalt per verkocht boek - en tenslotte is het dat waar het mede om draai - zijn hoog. Daarnaast heeft CB-compact diverse beperkingen waar je als uitgever als snel tegenaan loopt.

Ook is de internationale regelgeving en de administratieve afwikkeling van CB ingewikkeld. Je wilt geen opleiding tot uitgever doen, maar wel je boeken op een prettige en overzichtelijke manier verkopen.

Hoe dan?

Schrijverspunt heeft een alternatief ontwikkeld. Schrijverspunt bestaat uit een team uitgevers die weten welke moeilijkheden je tegenkomt en vinden dat het goedkoper en gemakkelijker moet kunnen.

Zo, dat lijkt aantrekkelijk maar hoe zit dat nu precies?

Het begint bij de vaste kosten:

De vaste maandelijkse kosten van CB compact zijn 40 euro, bij Schrijverspunt betaal je voor de eerste titel slechts 7,50 euro. Vanaf de vijfde is dat nog maar 3,-- euro per titel per maand.

De vaste kosten zijn maar een fractie van de werkelijke maandelijkse kosten en bij een maandelijkse verkoop van slechts enkele exemplaren ben je bij CB ineens erg veel duurder uit.

Belangrijk is wat je nu daadwerkelijk betaalt voor elk verkocht boek:

VOORBEELDBEREKENING:

De gemiddelde verkoopprijs voor een boek is 17,50 euro, excl. 9% BTW is dat 16,06 euro.

Voor elk verkocht boek zijn de kosten

  CB-Compact Schrijverspunt
Boekhandelskorting  € 6,74
€ 4,98
(gebaseerd op boekprijs ad € 17,50)
Leveringskosten Minimaal € 1,41
Maximaal € 3,79
Vast tarief € 2,41
(gebaseerd op boekprijs ad € 17,50)

Per boek betaal je bij CB dus tussen de € 8,15 en € 10,36 aan kosten, bij Schrijverspunt is dat een vast tarief van € 7,39 (gebaseerd op boekprijs ad € 17,50. Het hangt derhalve van de boekprijs af wat daadwerkelijk aan leveringskosten berekend worden). Schrijverspunt is dus altijd goedkoper en je weet vooraf precies wat je betaalt. Duidelijk en transparant.

Het wisselende tarief van CB heeft te maken met het feit of je boek in Nederland of in België wordt verkocht. In België geldt 6% BTW op fysieke boeken, maar de uitkomst van de berekening blijft dat Schrijverspunt beduidend goedkoper is.

De verkopen worden door Schrijverspunt op een overzichtelijke creditnota per titel gespecificeerd en verder heb je er geen gedoe mee. Want je wilt bezig zijn met je uitgeverij en niet met administratieve rompslomp.

Daarnaast heeft CB-compact diverse nadelen waar je in eerste instantie vaak niet aan denkt, maar waar je (later) wel tegenaan loopt:

  CB-Compact  <x>  Schrijverspunt
Maximaal aantal titels op voorraad:  25    Geen limiet
Maximale duur van voorraad:  2 jaar    Geen limiet
Maximaal aantal exemplaren op voorraad:  100    Geen limiet
Minimale boekhandelskorting:  42%    31%
Boekhandelskorting zelf bepalen:  Nee    Ja
Boeken in consignatie leveren   Nee    Ja
Extra afspraken met boekwinkels mbt korting en retouren  Beperkt tegen betaling    Gratis mogelijk
Maximaal aantal titels dat te koop kan worden aangeboden.  Beperkt    Onbeperkt
Ondernemings- en BTW nummer  Verplicht    Niet verplicht
Mailings versturen naar boekhandel  Niet mogelijk    Wel mogelijk
Ondersteuning met aanvullende service      Nee    Ja

We hebben ervaring met het overzetten van je fonds van CB-compact naar Schrijverspunt Clusteruitgeverij en zorgen ervoor dat dat vlekkeloos verloopt. Je titels blijven zonder onderbreking beschikbaar voor verkoop. We informeren je graag. Het overstappen naar Schrijverspunt Clusteruitgeverij is gratis!

Daarnaast staat het team van Schrijverspunt voor je klaar om te helpen met alles wat je tegenkomt. Je vormgever ziek? Schrijverspunt kan je helpen met het maken van barcodes, covers, opmaak, redactie, e-boeken, luisterboeken, promotie, mailings… Je staat er zo niet alleen voor en kunt altijd een beroep doen op ons team zodra je dat nodig hebt. Onze tarieven zijn laag en door onze jarenlange ervaring is onze kwaliteit bewezen goed. En ons advies kost helemaal niets!

 Vragen?

 

Neem gerust contact met ons op!

Mail: uitgeverscontact@schrijverspunt.nl

Eigen beheer uitgeven, Schrijverspunt Clusteruitgeverij, Publiceren

  • Hits: 4316

 

Waarom zijn jullie zo goedkoop?
Schrijverspunt Clusteruitgeverij is een initiatief van Schrijverspunt. Schrijverspunt heeft als motto: Voor schrijvers, door schrijvers. Bij de schrijvers ligt dus ons primaire belang. Als clusteruitgeverij is in feite sprake van een collectieve inkoop bij het CB. Daardoor worden de kosten gedragen door alle deelnemers gezamenlijk waardoor een lager tarief mogelijk is. Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft een minimale overhead en huisvestingkosten en heeft scherpe afspraken met leveranciers. Vandaar onze lage prijzen en sterker nog sinds de oprichting hebben we de deelnamekosten elk jaar verlaagd!
De Clusteruitgeverij voor startende uitgevers?
Ja, zeer zeker. Veel (o.a. kleine) uitgeverijen zijn je al voorgegaan. Met een clusteruitgeverij blijven de kosten beheersbaar en heb je geen last van alle administratieve handelingen met het CB.

Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft veel ervaring met startende uitgevers en kan je dus goed adviseren, helpen of ondersteunen.
Verzorgt het CB ook distributie in Vlaanderen?
Ja, jouw (e)boeken zijn ook in de belangrijke boekwinkels van België verkrijgbaar. Door onze werkwijze, waarbij we uitgaan van een gemiddelde aan m.n. logistieke- en administratieve kosten van de door te berekenen kosten van het CB merk je in de praktijk geen verschil tussen verkoop in België of in Nederland..

Contact met Schrijverspunt?

Telefonisch contact?

Er is geen telefoonnummer dat je kunt bellen. Al onze hulp verloopt m.n. via e-mail. Het is voor ons een bewuste keuze dat we geen telefonische helpdesk hebben.
Is telefonisch contact noodzakelijk dan bellen we je natuurlijk gewoon. Stuur ons dan een e-mail daarover met jouw telefoonnummer.

E-mail contact? Jazeker!

Contact verloopt met ons via e-mail. Hoofdzakelijk omdat e-mail zich heeft bewezen als een zeer geschikt medium om ondersteuning te geven. Het zorgt ervoor dat wij jou kunnen garanderen dat je altijd verzekerd bent van het beste antwoord, gegeven door de juiste persoon. We reageren altijd binnen drie werkdagen, maar vaak ook al dezelfde dag.

Hieronder kun je een e/mail naar Schrijverspunt sturen:

Stuur een e-mail naar Schrijverspunt

We kunnen je het beste helpen door je te vragen het onderwerp zo concreet mogelijk te benoemen en de e-mail naar de juiste ontvanger te sturen. Let op de vragen met een * zijn verplicht!

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer