Voor schrijvers, door schrijvers
Boekwinkel Schrijverspunt

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...
  • Start
  • Tot voorbij de regenboog - troostpakket

Tot voorbij de regenboog - troostpakket

Het Troostpakket S 'Tot voorbij de regenboog'Dit troostpakket wil jonge kinderen helpen bij rouw en verdriet. Het is opgebouw rond het prentenboek 'Tot voorbij de regenboog' en bevat de belangrijkste materialen uit het verhaal, aangevuld met extra verwerkingsmateriaal.Inhoud pakket:* Prentenboek 'To ...Lees meer
€ 39,00


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review
Het Troostpakket S 'Tot voorbij de regenboog'

Dit troostpakket wil jonge kinderen helpen bij rouw en verdriet. Het is opgebouw rond het prentenboek 'Tot voorbij de regenboog' en bevat de belangrijkste materialen uit het verhaal, aangevuld met extra verwerkingsmateriaal.

Inhoud pakket:

* Prentenboek 'Tot voorbij de regenboog'
* Knuffelkonijn
* Knuffelsteen
* Herinneringenboekje
* Gevoelenskaart
* Kriebelveertje van de blauwe vogel
* Knutselblad om maquette te maken van het verhaal


Het prentenboek 'Tot voorbij de regenboog', vertelt het verhaal van Léon die op zoek gaat naar zijn papa. Die is gestorven en komt nooit meer terug. Papa is achter de regenboog, weet Léon. Daar zijn de bomen altijd groen en de bloemen hebben er prachtige kleuren. Op zijn tocht naar de regenboog ontmoet Léon dieren die hem helpen zijn verdriet te verwerken. Dit verhaal gaat niet over een papa die sterft, maar over de manier waarop Léon met dat verdriet omgaat. Op die manier rijkt het boek kinderen handvaten aan om zelf met hun verdriet aan de slag te gaan. Alle vier de stappen van rouwverwerking komen er in aan bod.

Het boek wil jonge kinderen helpen bij rouw en verdriet. Het maakt de dood bespreekbaar en vertelt expliciet wat dood zijn betekent, het toont dat je verdriet mag hebben, maar ook dat je troost kan vinden bij anderen of bij een knuffeldier. Dat een ritueel om samen een dode te herdenken troost biedt. En, hoe groot het verdriet ook is, we kunnen de draad van het leven weer opnemen en gelukkig worden.

Ondanks het onderwerp is dit geen verdrietig en somber boek. De tekeningen, het kleurgebruik en het verhaal maken de dood bespreekbaar, maar leggen de focus op de schoonheid van het leven.

Achteraan het boek vind je heel wat weetjes over hoe kinderen rouwen en tips om hen daarbij te helpen. En omdat kinderen hun verdriet verwerken door ermee bezig te zijn, staan er ook heel wat doetips in het boek.

Voor kinderen vanaf 3 jaar die iemand moeten missen die ze graag zien: een broertje of zusje, een mama of papa, een grootouder, een huisdier, ...
Kathleen Amant
9789081800983
Hocus Pocus
Anders...
Mannen, Vrouwen, Kinderen 6-12
2017
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Leden OnlineShop Schrijverspunt

MIJN WEBSHOP OVERZICHT TITELS Business & Organisatie Fantasy & SF Geschiedenis & Politiek Gezin & Gezondheid Kinderen & Jeugd Kunst & Cultuur Koken & Bakken Literatuur & Romans Mens & Relatie Spiritualiteit & Esoterie Sport & Hobby Thrillers & Misdaad Vakantie & Reizen Wetenschap & Milieu Wonen & Tuinieren Boekentips E-boeken Luisterboeken Donatie 3 gratis boeken