Voor schrijvers, door schrijvers
  • Home
  • Schizonoia - Pieter Wouter Broekharst

Schizonoia - Pieter Wouter Broekharst

Deze roman is een fictief verhaal, maar het had waargebeurd kunnen zijn. Een trauma op jeugdige leeftijd kan op latere leeftijd psychoses veroorzaken, waardoor waanzin verwekkende gebeurtenissen als bloedstollende realiteit worden ervaren. Dit overkomt de hoofdpersoon Marijn. Hij is 15 jaar als zij ...Lees meer
€ 18,50


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Plaats een review

Deze roman is een fictief verhaal, maar het had waargebeurd kunnen zijn.

Een trauma op jeugdige leeftijd kan op latere leeftijd psychoses veroorzaken, waardoor waanzin verwekkende gebeurtenissen als bloedstollende realiteit worden ervaren. Dit overkomt de hoofdpersoon Marijn. Hij is 15 jaar als zijn vader op het voetbalveld overlijdt aan een hartstilstand. Dit trauma veroorzaakt achtervolgingswaan. Hij creëert een eigen werkelijkheid waardoor hij hallucinaties en wanen kritiekloos als waarheid aanneemt.

Als zijn dominante moeder haar heil zoekt bij een strenggelovige kerkelijke gemeenschap, besluit Marijn zelfstandig te gaan wonen. Wanneer Marty naast hem komt wonen ontstaat er met haar een serieuze relatie, waardoor hij langzaam maar zeker meer in balans komt.

Maar eerst heeft Marijn nog een lange weg af te leggen via een reeks van angstaanjagende gebeurtenissen.

Uiteindelijk “komt het wel goed!”

Pieter Wouter Broekharst
9789462663862
Schrijverspunt
256
Paperback
2019
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:
Nog geen bestelling...