• Home
  • Niet verder dan lepeltje lepeltje - berichten uit Platonica - Lidwi de Groot

Niet verder dan lepeltje lepeltje - berichten uit Platonica - Lidwi de Groot

Lidwi de Groot, auteur van o.a. Dat doet ze anders nooit en Gewoon een tussenvorm, beschrijft in deze roman de belevenissen van Vicky, een vrouw met een onmogelijk te negeren afkeer van seks en alles wat daarmee te maken heeft, zoals lokferomonen (die ze kan ruiken) en wervend gegiechel of zoekend ...Lees meer
€ 16,95
5 5 1 Product


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review (1)
  • Plaats een review

Lidwi de Groot, auteur van o.a. Dat doet ze anders nooit en Gewoon een tussenvorm, beschrijft in deze roman de belevenissen van Vicky, een vrouw met een onmogelijk te negeren afkeer van seks en alles wat daarmee te maken heeft, zoals lokferomonen (die ze kan ruiken) en wervend gegiechel of zoekende blikken. Ze is meer dan alleen maar aseksueel. Het is niet alleen een gebrek aan lust, haar weerzin tegen seks maakt dat ze elke lichamelijke intimiteit onsmakelijk vindt. Bijvoorbeeld tongzoenen, dikke kans dat ze dan moet kokhalzen.

Vicky heeft beslist geen hekel aan mannen, behalve als zij denken dat ze haar van haar afkeer kunnen genezen met hun machtige toverstaf. In haar koelkast bewaart ze het oor van een man die dat tegen haar wil geprobeerd heeft.
Kinderen in de kleuterleeftijd spelen een belangrijke rol in haar leven. De beschrijvingen van de relatie tussen Vicky en de kleuters uit haar voorleesgroep behoren tot de hoogtepunten uit dit boek.  

Lidwi de Groot
9789462665040
Schrijverspunt
162
Paperback
Vrouwen, Young Adults
2021
Lijst van de reviews:
5 1 5
0 0
2021-05-31 11:29
In dit boek wordt een episode uit het leven beschreven van Vicky, een autonome jonge vrouw, die op zoek is naar iemand met wie zij het leven kan delen. Een tweetal kan vormen, zoals zij het zelf noemt. Vicky wil met een partner alles delen wat het leven leuk maakt. Een complicatie hierbij is: ze houdt niet van seks. Als ze er onverwacht mee geconfronteerd wordt gaat ze er letterlijk van over haar nek.

Binnen dit vreemde gegeven weet de Groot de gedachten en het gevoel van Vicky zo goed te vertolken dat haar 'weeffout' zowaar begrijpelijk wordt. Inleven in de overtuiging dat tongzoenen intens-smerig is en seks eerder dierlijk dan menselijk… het blijkt mogelijk.

Het boek begint op het moment dat de deur dichtvalt achter de geliefde van wie Vicky zojuist afscheid heeft moeten nemen. Hij bleek een meer op het oog te hebben dan alleen een platonische relatie. Vervolgens wordt de lezer meegenomen op Vicky’s zoektocht naar een aanvaardbare partner waarbij herkenbare varianten van de menselijke soort langskomen. Hier zien we de grote kracht van De Groot: het observeren van schijnbaar gewone mensen, het verkennen van hun beweegredenen, en dat dan weergeven in meesterlijke dialogen, grappig, subtiel, levendig, en vooral onmiskenbaar echt. De hoofdpersoon draagt het verhaal als een gelaagde persoonlijkheid, soms beschreven als doener, op andere momenten als iemand die opmerkzaam en nieuwsgierig met mensen omgaat en daarbij een verrassende eigen denkwereld heeft.

Het is een rijk boek. De ontdekking die Vicky doet over wat ze eigenlijk werkelijk in haar leven mist is meer dan verrassend. Het gesprek daarover met haar vriendin Daan blijft de lezer bij alsof het een persoonlijke herinnering is.

‘Niet verder dan lepeltje lepeltje’ is daarnaast ook gewoon een spannend boek. Een tweede verhaallijn zorgt voor opwindende passages en leidt op de laatste pagina’s tot een ontknoping die in een thriller niet zou misstaan.

Een heerlijk boek!

Anneke Pierrot
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Verwante artikelen

Nog geen bestelling...