Je winkelwagen...

  • Start
  • Kind ook gij - Martie Genger

Kind ook gij - Martie Genger

De titel 'Kind ook gij' is uit het kinderliedje 'Klokje klinkt'.Het gaat over een kind uit velen, dat bedolven wordt onder het geweld van de wereld om haar heen. Zij werd geboren in 1936, en nog geen 15 jaar later verliet zij het ouderlijk huis. Met een bagage vol kommer en kwel koopt zij met het la ...Lees meer
€ 21,95


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review
De titel 'Kind ook gij' is uit het kinderliedje 'Klokje klinkt'.
Het gaat over een kind uit velen, dat bedolven wordt onder het geweld van de wereld om haar heen. Zij werd geboren in 1936, en nog geen 15 jaar later verliet zij het ouderlijk huis. Met een bagage vol kommer en kwel koopt zij met het laatste statiegeld van een lege bleekwaterfles een krant en leest een advertentie. Het was een tijd die in het hedendaags decor van onvoorstelbare luxe onmogelijk lijkt. Waarin een gezin door de mangel van godsdienstig fanatisme, oorlog, armoede, onverenigbaarheid van huwelijkspartners, verraad, ziekte en dood gaat, maar ook een tijd van heldenmoed, hulp in nood en de anonieme goedheid van zovelen.
Martie Genger, geboren in Amsterdam, emigreerde in 1969 naar Curaçao en vertrok in 1983 naar Costa Rica, waarna zij met haar man en dochter in 1994 weer terugkeerden naar Curaçao. In beide landen heeft Martie 12 solo en 39 groepsexposities in de Beeldende Kunst gehouden. Daarin heeft zij diverse prijzen gewonnen. Ook schreef zij honderden dikke brieven aan familie en vrienden in haar geboorteland. Zowel brieven als essays. Ook schrijft zij al jaren elke week 'een wijsheid' onder de titel "Warwaru", en soms ingezonden stukken in het Antilliaans Dagblad. Inmiddels zijn deze 'warwaru's' als bundel bij de Schrijverspunt clusteruitgeverij verschenen op 15 januari 2014 onder de titel 'Warwaru', 649 Eigen Wijsheden van Martie Genger.
Martie Genger
9789462660199
Schrijverspunt
452
Paperback
Mannen, Vrouwen
2014
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Login of registreer om een reactie te plaatsen