Boekwinkel Schrijverspunt

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...
  • Start
  • Interne keuken - Steven De Schaepmeester

Interne keuken - Steven De Schaepmeester

Denk je nog vaak terug aan die zalige groepsreis of dat leuke jeugdkamp? Dompel je nog eens onder in de vriendschap, het avontuur en de humor. In het samenzijn, dat oeroude medicijn tegen de verbittering. Stel je nu voor dat die ervaring jaren zou duren? Dat is ongeveer wat het leven op internaat v ...Lees meer
€ 2,50
4.5 5 4 Product


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review

Denk je nog vaak terug aan die zalige groepsreis of dat leuke jeugdkamp? Dompel je nog eens onder in de vriendschap, het avontuur en de humor. In het samenzijn, dat oeroude medicijn tegen de verbittering.
Stel je nu voor dat die ervaring jaren zou duren?

Dat is ongeveer wat het leven op internaat voor velen onder ons heeft betekend.

‘Interne keuken’ beschrijft de lotgevallen van een groep leerlingen in het streng Vlaams internaat Abdijschool Dendermonde eind jaren tachtig. De verhalen brengen de historische abdij, de inmiddels verlaten schoolgebouwen en de slaapzalen weer tot leven. Soms grappig, soms rauw, maar vooral echt.

Word deel van deze unieke leefwereld.

Het verhaal verschijnt op 18 november als fysiek boek.

Steven De Schaepmeester
BookBuster
E-boek
Mannen, Vrouwen
2019
Lijst van de reviews:
5 1 5
1 0
2019-07-19 20:22
Hoewel ik zelf niet op een internaat gezeten heb was ik direct mee met het verhaal. Niet alleen "voel" je de sfeer die er heerste, je voelt ook mee met de personages. Wat mij betreft mochten die (de personages) nog iets verder uitgediept worden zodat je nog meer zelf hun lach en traan voelt (en soms ook de mep ;-). Mits deze kleine opmerking is het niet alleen een prima boek maar ook een echt tijdsdocument. Ikzelf en ook mijn vrouw en 2 kinderen 12 & 13 jaar hebben het in 1 ruk uitgelezen. Een aanrader voor jong en oud dus.
Deze persoon heeft dit item gekocht.
5 1 5
0 0
2019-08-18 12:57
Nostalgie met humor is altijd
Deze persoon heeft dit item gekocht.
5 1 5
0 0
2019-08-18 13:05
Nostalgie met humor, onvergetelijke karakters, een sneltrein naar de schoonheid van de jeugdherinnering.
Coming of age hoe je het zelf zou willen herinneren. Heerlijk !
Deze persoon heeft dit item gekocht.
5 1 3
0 0
2019-10-14 01:46
De titel van dit boekje zette me op het verkeerde been. Ik verwachtte smakelijke recepten voor pittige sauzen en tongstrelend gebak, maar kwam bedrogen uit: Van slechts één enkele maaltijd worden hier de rampzalige gevolgen uitgebreid beschreven. Bedorven kaas maakte alle consumenten doodziek.
Vijf jaar lang ontving de schrijver als puber oorvijgen en muilperen van de paters op de Abdijschool te Dendermonde. Zelf spreekt hij vergoelijkend van ‘bolwassingen’. En hij noemt zijn internaat ‘een warm nest’. Warm? Deze strafgevangenis? Dat weet De Schaepmeester mijns inziens onvoldoende aannemelijk te maken.
Deze persoon heeft dit item gekocht.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Login of registreer om een reactie te plaatsen