Voor schrijvers, door schrijvers
Boekwinkel Schrijverspunt

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...
  • Start
  • Een ongewenste erfenis - Herman de Jonghe

Een ongewenste erfenis - Herman de Jonghe

Zowel de jonge actrice Mien Ooms als de rijke informaticus Geert Spaepen worstelt met een erfenis. Voor Geert Spaepen gaat het erom het kasteel van zijn verre voorouders terug in bezit te krijgen, een kasteel dat in het vroegere Oost-Duitsland staat en toen door de communisten verbeurd is verklaar ...Lees meer
€ 20,00


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review

Zowel de jonge actrice Mien Ooms als de rijke informaticus Geert Spaepen worstelt met een erfenis.

Voor Geert Spaepen gaat het erom het kasteel van zijn verre voorouders terug in bezit te krijgen, een kasteel dat in het vroegere Oost-Duitsland staat en toen door de communisten verbeurd is verklaard. In zijn strijd om wat hij zijn recht noemt, wordt hij geconfronteerd met een oude legende die onheil koppelt aan zijn erfenis.

Heel anders gaat het met de arme en werkloze Mien Ooms, voor wie het geld van haar overleden oma veel betekent. Een zoektocht door het huisje van oma brengt een paar zaken aan het licht die haar van haar stuk brengen, en wanneer kort daarop haar vader sterft, erft ze ook nog de zorg voor de vreemde Syrische Yalda, die bijzondere gaven heeft.

De band die tussen Mien en Geert ontstaat tijdens een toevallige ontmoeting in Duitsland blijft hen parten spelen en leidt tot verbijsterende vaststellingen, tot het lot hen weer samenbrengt in Spa. Enkele maanden later verdwijnt Mien en wordt Geert verdacht van meervoudige moord.

Herman De Jonghe publiceerde al zes boeken, romans en misdaadverhalen, en een reeks werken voor theater. Bij Schrijverspunt verscheen in 2016 'Hardnekkige Mist', dat goede recensies kreeg.

'Een enorm spannend verhaal over wij mensen en de keuzes die we (soms moeten) maken in deze vaak harde maatschappij anno 2016.' (Thrillerlovers over 'Hardnekkige Mist' ****)

'De ambivalente integratie van Marokkaanse jongeren is een terugkerend thema in het verhaal, dat herinnert aan "Het Dwaallicht" van Willem Elsschot.' (NBD Biblion over 'Hardnekkige Mist')

www.hdejonghe.be

FB: Herman De Jonghe schrijver

Herman de Jonghe
9789462663701
Schrijverspunt
300
Paperback
2019
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Leden OnlineShop Schrijverspunt

MIJN WEBSHOP OVERZICHT TITELS Business & Organisatie Fantasy & SF Geschiedenis & Politiek Gezin & Gezondheid Kinderen & Jeugd Kunst & Cultuur Koken & Bakken Literatuur & Romans Mens & Relatie Spiritualiteit & Esoterie Sport & Hobby Thrillers & Misdaad Vakantie & Reizen Wetenschap & Milieu Wonen & Tuinieren Boekentips E-boeken Luisterboeken Donatie 3 gratis boeken