1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zwijgen

Publicatie op : 26-06-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zwijgen

289 Hits.

Wie zijn toch die mensen die bekend staan als de zwijgende meerderheid. En hoe weten politici zo zeker dat die zwijgende meerderheid aan hun kant staat. 

De media overspoelt de lezer en luisteraar met standpunten van groeperingen die een uitgesproken mening hebben. Zij bepalen daarmee het nieuws van de dag. Groeperingen die tegen racisme zijn en herinneringen aan het slavernijverleden voor eens en voor altijd uit Nederland of de rest van de wereld willen verwijderen en daarom een beeldenstorm beginnen; groeperingen die de Nederlandse cultuur willen beschermen en om die reden gevoelens van vreemdelingenhaat aanwakkeren; groeperingen die grasvelden vertrappen om te demonstreren voor groene energie. En zo zijn er nog veel meer van deze groeperingen met een uitgesproken standpunt. 

Als ik al die mensen met een uitgesproken mening zie en hoor, dan val ik stil. Hoewel zij ons allemaal scherp houden en ik mij soms deels in hun standpunten kan vinden, doe ik er liever het zwijgen toe. Tot geen van de groeperingen wil ik behoren. Al helemaal niet omdat sommigen roepen dat een ieder die zwijgt een racist is o.i.d. Het doet mij denken aan de idiote gezangen in voetbalstadions., zoals: “Wie niet springt die is een Jood.” Beste mensen, stop toch met die walgelijke uitspraken. Ik mag toch hopen dat het niet jullie ware aard is. 

De uitspraak ‘Wie zwijgt stemt toe’ gaat absoluut niet op voor de zwijgende meerderheid. Hoe de zwijgende meerderheid denkt is vaak veel diverser dan de sterk betrokkenen, of zo u wilt fanatici en fundamentalisten, aan beide zijden van het spectrum willen doen geloven. Ook de politiek heeft geen idee welke denkbeelden de zwijgende meerderheid heeft. Daarom is het ook zo ongeloofwaardig als politici beweren dat ze namens de zwijgende meerderheid spreken. 

De zwijgende meerderheid heeft geen tijd of geen zin om zich in het openbaar uit te spreken en demonstreert niet. Als straks het lawaai verstomd is en de stemlokalen gesloten zijn dan zal blijken waar de zwijgende meerderheid van nu voor staat. Zij houdt als stille kracht de maatschappij draaiende.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1058
Lezen?
Column
Aan de basis
763
Lezen?
Column
IC-plekken
669
Lezen?