Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Zweedse schone

Lang, blond en uit Zweden.
Mijn man omschrijft ongevraagd zijn vrouwelijke collega waarmee we – op zijn verzoek - hebben afgesproken omdat we toevallig bij haar in de buurt zijn.
Locatie: het strand. Ik vind het spontaan niet erg meer dat het geen bikiniweer is. Sterker nog: een dikke trui of jas is op deze winderige dag geen overbodige luxe, hoera!

Ik ben nogal een koukleum en heb zelf een lange broek en een warme slobbertrui aan. Bij nader inzien had ik vanmorgen beter wat langer over mijn kledingkeuze nagedacht en iets vrouwelijkers aangetrokken. Wie mooi wil zijn, moet kou lijden. Dat idee.
En waarom wilde ik ook alweer per se mijn haar kort laten knippen terwijl mijn man zo van lang haar houdt?

Met elke keer dat mijn echtgenoot zijn smartphone checkt, komen er ongewild nieuwe onzekere gedachtes mijn hoofd binnenstromen.
Kom op, kappen nu, onzekere muts, spreek ik mezelf streng toe. Laat ik de situatie eens rationeel samenvatten, dat helpt vaak. Even denken: mijn man zit in zijn midlifecrisis, ik ben vaak moe en grommelig sinds we een kind hebben en we wachten op een blonde schone uit Zweden.
Dusss…

Terwijl ik angstvallig de boulevard afspeur naar naderende blonde topmodellen, zie ik uit mijn ooghoek hoe onze kleuter zich begint uit te sloven voor twee kleine meisjes die in het zand zitten. Blonde meisjes. Vast uit Zweden.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Vera Bijma
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 475
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Zweedse schone"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!