Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Zweedse schone

Lang, blond en uit Zweden.
Mijn man omschrijft ongevraagd zijn vrouwelijke collega waarmee we – op zijn verzoek - hebben afgesproken omdat we toevallig bij haar in de buurt zijn.
Locatie: het strand. Ik vind het spontaan niet erg meer dat het geen bikiniweer is. Sterker nog: een dikke trui of jas is op deze winderige dag geen overbodige luxe, hoera!

Ik ben nogal een koukleum en heb zelf een lange broek en een warme slobbertrui aan. Bij nader inzien had ik vanmorgen beter wat langer over mijn kledingkeuze nagedacht en iets vrouwelijkers aangetrokken. Wie mooi wil zijn, moet kou lijden. Dat idee.
En waarom wilde ik ook alweer per se mijn haar kort laten knippen terwijl mijn man zo van lang haar houdt?

Met elke keer dat mijn echtgenoot zijn smartphone checkt, komen er ongewild nieuwe onzekere gedachtes mijn hoofd binnenstromen.
Kom op, kappen nu, onzekere muts, spreek ik mezelf streng toe. Laat ik de situatie eens rationeel samenvatten, dat helpt vaak. Even denken: mijn man zit in zijn midlifecrisis, ik ben vaak moe en grommelig sinds we een kind hebben en we wachten op een blonde schone uit Zweden.
Dusss…

Terwijl ik angstvallig de boulevard afspeur naar naderende blonde topmodellen, zie ik uit mijn ooghoek hoe onze kleuter zich begint uit te sloven voor twee kleine meisjes die in het zand zitten. Blonde meisjes. Vast uit Zweden.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 224
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten