Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 592
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Zweedse schone

| Vera Bijma

Lang, blond en uit Zweden.
Mijn man omschrijft ongevraagd zijn vrouwelijke collega waarmee we – op zijn verzoek - hebben afgesproken omdat we toevallig bij haar in de buurt zijn.
Locatie: het strand. Ik vind het spontaan niet erg meer dat het geen bikiniweer is. Sterker nog: een dikke trui of jas is op deze winderige dag geen overbodige luxe, hoera!

Ik ben nogal een koukleum en heb zelf een lange broek en een warme slobbertrui aan. Bij nader inzien had ik vanmorgen beter wat langer over mijn kledingkeuze nagedacht en iets vrouwelijkers aangetrokken. Wie mooi wil zijn, moet kou lijden. Dat idee.
En waarom wilde ik ook alweer per se mijn haar kort laten knippen terwijl mijn man zo van lang haar houdt?

Met elke keer dat mijn echtgenoot zijn smartphone checkt, komen er ongewild nieuwe onzekere gedachtes mijn hoofd binnenstromen.
Kom op, kappen nu, onzekere muts, spreek ik mezelf streng toe. Laat ik de situatie eens rationeel samenvatten, dat helpt vaak. Even denken: mijn man zit in zijn midlifecrisis, ik ben vaak moe en grommelig sinds we een kind hebben en we wachten op een blonde schone uit Zweden.
Dusss…

Terwijl ik angstvallig de boulevard afspeur naar naderende blonde topmodellen, zie ik uit mijn ooghoek hoe onze kleuter zich begint uit te sloven voor twee kleine meisjes die in het zand zitten. Blonde meisjes. Vast uit Zweden.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 331

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Loopje.

Geschreven door uncle Jean. Geplaatst in Kort verhaal.
Hij liep, ik niet, ik wandelde.(flitsverhaal)
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!