Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

210 Hits

Publicatie op:
Zuinig zoomend over de drempel
In december 1973 kondigde de toenmalig minister-president Joop den Uyl aan dat in januari de benzine op de bon ging. ‘Voor het eerst sinds de oorlog zullen jongeren te maken krijgen met distributie en schaarste.’ Op de achtergrond geen protest door op potten en pannen te rammen: Wappie was nog niet geboren.
De autoloze zondag bracht rust: geen exodus van dagjesmensen. Wee je gebeente als iemand illegaal autoreed. Oom agent met toen nog pet en aangeklikte stropdas slingerde je gezagvol op de bon.
Na het met kerst in drie stukken opgediende konijn, stapten we met Wim Kan ‘Zuinig over de drempel’. Politici muteerden met volgende crises mee tot ‘essentiële’ talkshowgasten. En Flappie wordt opeens Wappie.
Zuinig zoomend over de drempel!

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zuinig zoomend over de drempel"