1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 27-04-2020

Hits: 737

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zoute drop

Aangepast: 27-04-2020

Ik hou niet van seks! Niet in een romantische suite. in een limousine, op een goedkope tafel of gewoon in bed. Volgens de geloof schriften gaat het om de voortplanting. Dat is verleden tijd, dat weet iedereen. Iedereen praat over seks,  behalve ik. Is het niet grappig dat op deze hele aardbol een groot deel van de bevolking  het met elkaar doet?  En dat je óók nog eens wordt verleid door pin-up girls met ontblote borsten op een tv scherm of gewoon in een of ander blad? Seks geeft de mens niet alleen genot maar ook hoop.hou niet van seks! Niet in een romantische suite. in een limousine, op een goedkope tafel of gewoon in bed. Volgens de geloof schriften gaat het om de voortplanting. Dat is verleden tijd, dat weet iedereen. Iedereen praat over seks,  behalve ik. Is het niet grappig dat op deze hele aardbol een groot deel van de bevolking  het met elkaar doet?  En dat je óók nog eens wordt verleid door pin-up girls met ontblote borsten op een tv scherm of gewoon in een of ander blad? Seks geeft de mens niet alleen genot maar ook hoop. Ik kan niet zo goed zeggen welke hoop dat is maar ik denk een gevoel van bestaan. Zonder seks voelt de mens zich incompleet. Zoiets. Ik zou het eigenlijk niet weten want ík vind het niets. Vriendinnen geloven me niet, geven me kaartjes van een of andere therapeute, het wil allemaal niet baten. Seks en ik liggen elkaar niet, ik zou niet weten hoe.

Toch waren er ook andere tijden.  Dan drukte ik mijn neus in een wang of buik en kwam al snel tot een conclusie. Sommigen roken naar zoute drop, anderen naar te zoete aftershave. De ergste  waren zij die elke vorm van geur ontbeerden, die kon ik nergens onder plaatsen. Ik gaf ze stiekem verschillende namen. Zo had je ‘Speedy Gonzales’, hoewel die natuurlijk voor de hand ligt en ‘Laurel en Hardey’, vanwege de komische afstemming van de zuchten die het spel met zich meebrengt.  Degene die ik de beste prijs toeschreef, heette ‘Talisien’, een Engelse dichter uit de Saksische  tijd, omdat hij van die prachtige woorden bedacht.

Zo waren mijn ervaringen toch prettig geworden en was iedereen uniek. Maar na mijn laatste verovering besloot ik eenvoudig een sabbatical te nemen en zo geschiedde. Toen die tijd voorbij was nam een vriend me mee naar een café  en begon het me al snel te duizelen. Mijn sabbatical leek voorbij en alles wat ik hierboven schreef totaal niet meer van toepassing. Maar ik werd totaal genegeerd en toen kreeg ik het advies van dezelfde vriend het eens in een andere café te proberen. Daar werd ik  direct aangesproken, en raakte bedwelmd door de combinatie van mos en ochtend dauw. Gelukkig bestond ik, nog steeds!

Ik hou niet van seks. En degene die zegt van wel, die wil ik best geloven. Maar waarom moet je in celibaat leven om te bewijzen dat je echt niet wilt, als er überhaupt iets valt te bewijzen?  Waar ik wel in geloof is liefde,omdat dit niet ophoudt bij een mens en ook in een staat van splitsing van lichaam en geest, hetgeen muziek bij mij kan veroorzaken. In dat geval  komen er heel  wat meer seksers bij, is de hele planeet één grote seksbol die bijna uit elkaar barst, een grote mierenhoop die continu in beweging is. In dat opzicht zal ik altijd van seks houden. Toen en nu nog steeds!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.04.20
Feedback:
Persoonlijker kan haast niet. Knap!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
728
Lezen?
Belle de jour
698
Lezen?
Rimelle
675
Lezen?