Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 670

Zoute drop

Ik hou niet van seks! Niet in een romantische suite. in een limousine, op een goedkope tafel of gewoon in bed. Volgens de geloof schriften gaat het om de voortplanting. Dat is verleden tijd, dat weet iedereen. Iedereen praat over seks,  behalve ik. Is het niet grappig dat op deze hele aardbol een groot deel van de bevolking  het met elkaar doet?  En dat je óók nog eens wordt verleid door pin-up girls met ontblote borsten op een tv scherm of gewoon in een of ander blad? Seks geeft de mens niet alleen genot maar ook hoop.hou niet van seks! Niet in een romantische suite. in een limousine, op een goedkope tafel of gewoon in bed. Volgens de geloof schriften gaat het om de voortplanting. Dat is verleden tijd, dat weet iedereen. Iedereen praat over seks,  behalve ik. Is het niet grappig dat op deze hele aardbol een groot deel van de bevolking  het met elkaar doet?  En dat je óók nog eens wordt verleid door pin-up girls met ontblote borsten op een tv scherm of gewoon in een of ander blad? Seks geeft de mens niet alleen genot maar ook hoop. Ik kan niet zo goed zeggen welke hoop dat is maar ik denk een gevoel van bestaan. Zonder seks voelt de mens zich incompleet. Zoiets. Ik zou het eigenlijk niet weten want ík vind het niets. Vriendinnen geloven me niet, geven me kaartjes van een of andere therapeute, het wil allemaal niet baten. Seks en ik liggen elkaar niet, ik zou niet weten hoe.

Toch waren er ook andere tijden.  Dan drukte ik mijn neus in een wang of buik en kwam al snel tot een conclusie. Sommigen roken naar zoute drop, anderen naar te zoete aftershave. De ergste  waren zij die elke vorm van geur ontbeerden, die kon ik nergens onder plaatsen. Ik gaf ze stiekem verschillende namen. Zo had je ‘Speedy Gonzales’, hoewel die natuurlijk voor de hand ligt en ‘Laurel en Hardey’, vanwege de komische afstemming van de zuchten die het spel met zich meebrengt.  Degene die ik de beste prijs toeschreef, heette ‘Talisien’, een Engelse dichter uit de Saksische  tijd, omdat hij van die prachtige woorden bedacht.

Zo waren mijn ervaringen toch prettig geworden en was iedereen uniek. Maar na mijn laatste verovering besloot ik eenvoudig een sabbatical te nemen en zo geschiedde. Toen die tijd voorbij was nam een vriend me mee naar een café  en begon het me al snel te duizelen. Mijn sabbatical leek voorbij en alles wat ik hierboven schreef totaal niet meer van toepassing. Maar ik werd totaal genegeerd en toen kreeg ik het advies van dezelfde vriend het eens in een andere café te proberen. Daar werd ik  direct aangesproken, en raakte bedwelmd door de combinatie van mos en ochtend dauw. Gelukkig bestond ik, nog steeds!

Ik hou niet van seks. En degene die zegt van wel, die wil ik best geloven. Maar waarom moet je in celibaat leven om te bewijzen dat je echt niet wilt, als er überhaupt iets valt te bewijzen?  Waar ik wel in geloof is liefde,omdat dit niet ophoudt bij een mens en ook in een staat van splitsing van lichaam en geest, hetgeen muziek bij mij kan veroorzaken. In dat geval  komen er heel  wat meer seksers bij, is de hele planeet één grote seksbol die bijna uit elkaar barst, een grote mierenhoop die continu in beweging is. In dat opzicht zal ik altijd van seks houden. Toen en nu nog steeds!

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Ingrid Karsten
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 374
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Zoute drop"

Geschreven door Ingrid Karsten . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
28.04.20
Feedback:
Persoonlijker kan haast niet. Knap!
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ingrid Karsten 28.04.20
    Wat lief van je dank je wel!

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!