Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Zou je?

Mam, wat ben jij een sukkel! Een zieke sukkel wel te verstaan. En dat is in jouw context een dodelijke combinatie. Letterlijk! Vijf fantastische kleinkinderen loop jij verdorie mis. Vijf prachtige, levendige wezentjes met ieder hun eigen karaktertje en streken. Vijf keer genieten, loop jij allemaal mis. Waaronder mijn drie prachtige meiden. En wat maakt me dat toch ontzettend kwaad!!

Nooit zul jij Fleur onhandig met haar lepel op de kop trots haar yoghurt naar binnen zien lepelen. Jij zult Liza nooit zien glunderen in haar Spiderman pak. In haar wat?! Ja....haar Spiderman pak of haar Turtle pak of haar politiepak. Liza is onze verloren zoon. Maar dat zul jij nooit ontdekken en daar zul jij nooit stiekem met ons om kunnen lachen. Lachen van genot en lachen van liefde. Want dat omvat iedere lach die ik laat als het mijn kinderen betreft.
De eerste kirren van plezier zul jij nooit meemaken van Katie. Katie die ons keer op keer vertedert met haar kersverse eerste lachjes en haar nieuw verworven geluidjes. En dan heb ik het nog niet eens over dat schattige, broze babyhuiltje. Dat huiltje waarmee ze verkondigt dat ze op zoek is naar wat warmte en geborgenheid. Misschien wel van jou mama? Aan dat huiltje kun jij nooit beantwoorden en haar geruststellen. En weet je? Dat maakt me ontzettend kwaad!! Zo boos!

Wat loop jij een hoop moois mis in deze bedorven wereld. Ik bedacht me zojuist dat je langer leeft met kinderen dan zonder kinderen. Straks bereik ik de leeftijd van 48 jaar, dat is de leeftijd waarop jij stierf. Straks breekt er een tijd aan dat ik langer zonder jouw leef dan met jou. Een gedachte die de vergankelijkheid van het leven verraadt. Want dat is het. Zoals alles uiteindelijk vergankelijk is.

Als je destijds in de toekomst kon kijken of als je eventjes logisch na had gedacht, dan had je geweten dat dit alles nog in het verschiet lag. Toch was dit geen reden om nog hier te blijven. Je wilde je kleinkinderen nooit ontmoeten, je wilde mij nooit moeder zien worden. En weet je? Ook dit doorloop ik wel zonder moeder, ik ben en was immers niet anders gewend. De constatering dat ik nooit de moeder had waar ik zo naar hunkerde en deze moeder tevens nooit zal vinden, blijft bij tijd en wijle bijzonder steken. Zeker als ik naar mijn meiden kijk en oktober weer in het verschiet ligt. Oktober wijst mij er op dat je er al bijna negen jaar niet meer bent! Maar weet je? Ik heb nu een moeder dicht aan mijn zijde waar ik voor de volle 100% op vertrouw. Mama Judith!

Mam, wat ben jij een sukkel! Een zieke sukkel wel te verstaan. En dat is in jouw context een dodelijke combinatie. Wat loop jij een hoop moois mis in deze bedorven wereld. Kon jij dat ook maar zo interpreteren. Dan zou je zien dat je eigen wereld niet bedorven hoeft te zijn en dan blijft er alleen maar een hoop moois over.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 649
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten