Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Zorgen

Afgelopen week hebben we onze pater familias van ziekenhuis naar verpleeginrichting gebracht. In zijn auto, op de passagiersstoel, kijkt hij rustig om zich heen. Als wij het grote blauwe bord met de witte pijl langs de onlangs opgeleverde N18 passeren, leest hij hardop de plaats waar hij meer dan tien jaar als weduwnaar heeft gewoond. Zodra we er voorbij zijn, lost het op in de nevel achter hem. Op naar de volgende bestemming. ‘Allemaal wrakken’, zegt de negentigjarige met een ironische ondertoon, de bewoners van zijn nieuwe woonomgeving in zich opnemend. Toen het woord verpleeghuis voor het eerst viel, sloeg de schrik ons in de benen. Gedeeltelijk op basis van eigen ervaring kwamen beelden van dementerende, zwijgend en wezenloos voor zich uit starende oudjes hangend in kinderstoelen naar boven. Onterechte zorgen. Het gerenoveerde tehuis, gelegen in een parkachtige omgeving en vooral de betrokken lieve mensen die er werken zijn uiterst cliëntvriendelijk. Een hele zorg minder. We geven hem met een gerust gevoel over aan hun verzorging. Dezelfde middag breng ik hem zijn televisie en laptop. Hij wil naar huis en is tegelijkertijd dankbaar voor het bezoek. Thuis zet ik zijn auto op de oprit en tref een buurvrouw van mijn leeftijd. Sinds ruim een jaar voert ze de strijd tegen kanker. Lichamelijk gaat het boven verwachting goed. De littekens zitten dieper. Na de diagnose regeert de voortdurende angst, vallen maskers van mensen af en is toekomstperspectief dichte mist geworden. ‘Het gaat om kwaliteit van leven’, zegt ze. Dat zijn zorgen.

16 juni 2018  #BinnenDoorDenker

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 291
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster