Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Zijn moeder was een crack hoer

Een nieuwsbericht popt op bovenaan mijn tijdlijn op Facebook. RTL nieuws kopt: 'Teruggestuurde Afghaanse kinderen aan hun lot overgelaten'. Ik begin maar vast mijn zak zoute popcorn open te trekken, want deze kop vraagt weer om losgeslagen ongezouten meningen van mensen uit alle lagen van de bevolking. Leve de vrijheid van meningsuiting.

Het is vergelijkbaar met de belangrijkste voetbalwedstrijd in vier jaar, waarin Nederland wel of niet kampioen wordt op het WK. Verdrink met mij mee in de reacties: “Lijkt mij niet dat deze kinderen in hun eentje in de woestijn worden gedropt, maar dat paps en mams gewoon gezellig meegaan. En zo hoort het ook. Ze mogen blij zijn dat ze überhaupt een paar jaar hier hebben mogen verblijven, maar ze horen hier nu eenmaal niet.” Yes! Applaus! Iedereen juicht. We worden kampioen! Waarop de tegenstander reageert: “Niet op letten. Hij is een verbitterde nationalist die eigenlijk gewoon geaborteerd had moeten worden. Maar zijn moeder was een crack hoer die niet beter wist.” OEI! Een speler uit het Nederlandse elftal wordt getackeld.  

Hó is even?! Hoe kunnen de woorden ‘geaborteerd’ en ‘crack hoer’ onder een onderwerp als deze worden gereageerd? Mensen die zich net als ik niet geroepen voelen om mee te discussiëren in dit soort discussies die op deze manier niet van erg hoog niveau betuigt, voelen nu toch ook hun handen kriebelen om hier iets op te reageren? De discussie lijkt toch ineens een hele andere wending te krijgen. En dit is slechts één van de zovele dagelijkse discussies waarop onbekenden over elkaars leven oordelen en elkaar het slechtste toewensen, om het maar netjes te zeggen.

Hoe fijn het ook is dat we in een land wonen, waarin GELUKKIG iedereen het recht heeft op vrijheid van meningsuiting, is dit nog geen vrijbrief om elkaar zonder enige emotie persoonlijk kapot te willen maken. Ja, een discussie op zijn tijd is goed. Sterker nog: het kan je zelfs wijzer maken. Maak je standpunt en onderbouw deze, overweeg dat van een ander, voer een interessant gesprek en trek je conclusie. En of de moeder van een ander een crack hoer was lijkt me niet geheel relevant, toch?

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 320
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten