Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Zielkijker

Coen Verbraak heeft het beste tot het einde bewaard: het moment waarop de ziel zelf zich moet verantwoorden voor zijn doen en laten. Na dit komt er niets meer, zijn we uitgekeken. Daar zijn de religieuze leiders uit de geweldige slotserie van ‘Kijken in de Ziel’ het natuurlijk niet mee eens. Hun functie bestaat voor een groot deel bij de gratie van de ziel en het leven na het huidige. Coens manier van vragen (gemeend) en prikken (gemeen) dwingt de geïnterviewde tot eerlijke antwoorden. Er is geen keus. Dat wordt bevestigd door hun lichaamshouding, toon van stem en woordkeus. Ze voelen zich veilig terwijl Coen de meest cruciale dilemma’s aan hen voorlegt. Wat na enkele afleveringen opvalt, is hoe grote religies zich in de basis beroepen op dezelfde principes. In de rituelen, het uiterlijk vertoon, zitten de verschillen. Die maken het ook weer gevarieerd. Een wereld met maar een religie is volgens de meesten maar oersaai. Behalve voor de katholieken. Die zijn sowieso het meest hardvochtig in de leer. Bij de vrolijke roomse clan moet je zeker niet zijn voor een abortus. Zelfs als het gaat tussen het leven van moeder of kind laten ze je gesterkt door het vertrouwen in God gewoon creperen. De andere geloofsrichtingen zijn genuanceerder. Wat dat betreft ging er een wereld voor me open. Ik ben er nu zeker van: geloven is gewoon mensenwerk. Hoe ik dat weet? Zelfs geestelijk leiders blijken buiten hun dogma’s net zulke twijfelaars te zijn als elk normaal denkend mens.

25 augustus 2018  #BinnenDoorDenker

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 327
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten