Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Zielenkijker

Voor wie iets te vertellen heeft, ben ik stil. Zodra sportkenner Mart Smeets, professor Herman Pleij of schrijver Adriaan van Dis op televisie verschijnt, wil ik horen wat ze zeggen. Ze weten waarover ze praten, slaan de plank raak. Dat geldt ook voor de deelnemers aan het, naar mijn mening, beste interviewprogramma binnen ons omroepbestel. De eerste keer zapte ik daar wat plompverloren naar binnen. Na twee zinnen was ik er al zo door gefascineerd, dat ik sindsdien geen woord meer heb gemist. In “Kijken in de Ziel” probeert programmamaker Coen Verbraak door te dringen tot de diepste drijfveren en motivaties van mensen in een bepaalde beroepsgroep. Het lukt elke keer een prachtige dwarsdoorsnede voor de camera te krijgen: van links naar rechts en van hoog tot laag. Zelfs als het om juristen, artsen of militairen gaat, die allemaal aan hiërarchie gewend zijn. De gesprekken zijn een-op-een. De geïnterviewde is in beeld. Daar draait het om. Af en toe wordt ons een blik op Coen gegund: rechtop zittend, hoofd iets achterover en ogen ver open: sympathiek en zichtbaar geïnteresseerd. Met open vragen, respectvol en zonder oordelen, pelt hij hij de schillen af: wat doet u precies? Wat vindt u daarvan? Wat doet dat met u? Hij heeft het vertrouwen gewonnen. Ongetwijfeld door veel voorwerk en kennis van zaken. Coen bereikt de kern vaak met een gesloten vraag: dan moet de geïnterviewde bekennen. Ja of nee zeggen. Zichzelf prijsgeven. En doet dat ook. Die eerlijkheid raakt mij in de ziel.

19 augustus 2017  #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 397
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster