1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 22-04-2021

Hits: 231

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Yvonne de Boer

Aangepast: 22-04-2021

Boeren

De koe kijkt vanuit een Zwitserse alm recht in de camera van Yvonne. De grote bel aan zijn kin verraadt dat de koe een grote bewegingsvrijheid heeft en kan zich vrijelijk bewegen binnen een enorm weiland, dat deel uitmaakt van een grote alp. De alm zelf is al heuvelachtig en sommige koeien verkiezen een plek buiten het zicht van de camera. Alleen het geluid van de bel verraadt hun aanwezigheid, zodra ze in beweging komen. Andere koeien lopen camerabewust pontificaal in beeld te grazen. Rechts in beeld liggen vijf of zes koeien te herkauwen in de zon.

Dan komt Yvonne in beeld. Yvonne Jaspers maakt een reportage over Nederlandse boeren die zijn ‘gevlucht’ naar Zwitserland om daar naar eigen inzicht te boeren. Zonder bemoeienis van de Nederlandse regering of van de EU. Nadat ze de eenzaamheid van boeren totaal uitmolk in tv-datingshows en in aparte nabeschouwingsafleveringen, heeft ze de buitenlandse boeren in haar vizier gekregen. Ik was zélf al helemaal klaar met de schetterstem van Jaspers in haar  dating-shows. Eindeloos romantiseren van het boerenleven heeft nu eenmaal niet mijn belangstelling, het irriteert me zelfs. Om als voyeur in een agrarische peepshow te moeten fungeren, omdat mijn eega een fan is van Yvonne... het heeft bijna onze relatie gekost. Een poosje is Yvonne letterlijk uit beeld geweest. Misschien zocht ze wel een nieuw datingformat voor Groenlandse boeren of of voor homosexuele koeien in duurzame stallen...het zou mij een zorg zijn. Maar nu is ze kennelijk weer op tv. Ze gaat onderzoeken hoe Nederlandse boeren hét doen in het buitenland. En wat blijkt? Ze vindt boeren die veel duurzamer  werken dan het overgrote deel van de boeren in ons Lage Land.  Ze laat zien dat Nederland weer eens hopeloos onder aan het lijstje lijkt te staan van landen die investeren in duurzaamheid. Die boeren zijn ook vrolijk en duurzaamheidsbewust.

Goed gedaan van je, Yvonne. Je bent een topper

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.07.21
Feedback:
ja ik begrijp ook niet dat je je zo ergert aan televisie! Ik mag yvonne Japers wel en vond boer zoekt vrouw heel erg leuk! Maar ik wil geen vernietigend oordeel schrijven dus geef ik je drie sterren. Er zijn zoveel dingen om je aan te ergeren ....
Show more
02.05.21
Feedback:
Inhoud: Beetje zuur stukje. Als je niet naar Boer zoekt vrouw e.d. wilt kijken kan je toch iets anders doen? Verder: Yvonne Jaspers melkt die 'eenzame boeren' niet uit. Dat laten die 'eenzame boeren' zelf toe. Soms tot grote tevredenheid, getuige het aantal huwelijken en kinderen.
Taal: In de 1e alinea staat 2 x het woord 'verraadt.' Dat is niet mooi. 'en kan zich vrijelijk bewegen' moet zijn: en zich vrijelijk kan bewegen. De woorden 'zelf al' in 'De alm zelf is al heuvelachtig' zijn overbodig. Datingshow is 1 woord. 'Groenlandse boeren of of (2e of kan eruit) voor homosexuele koeien' moet zijn homoseksuele koeien. En omdat koeien vrouwelijk zijn, zou lesbische koeien beter passen...
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Empathie
432
Lezen?
Hemels bier
300
Lezen?
55 woordenverhaal
Weerzien
172
Lezen?