Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Woensdag

Gisteren, dinsdag riep ik nog: morgen doe ik een dag helemaal niets, echt helemaal niets. En niets is natuurlijk op bed blijven liggen, ontbijtje niet te moeilijk koppie thee. Bank hangen, bank hangen en weer bank hangen. Okee vanochtend werd ik zoals zo vaak wakker gemaakt door Froukje, Froukje is mijn oude lieve dove poes. Met een blik op mijn wekker sprong ik uit mijn bed, waarna ik per direct terug sprong, ben immers vrij vandaag. Kon praten als brugman tegen dove Froukje maar ze wist niet van ophouden, er werd in mijn haar gewoeld en als ze de kans krijgt een vieze natte kattetong die het puntje van mijn neus weet te vinden.  Froukje heeft geen wekker nodig, en door Froukje heb ik ook geen wekker nodig, ze wil gewoon om  8 uur in de ochtend een poezenontbijtje.
Nu ik  dan toch uit bed ben, en het is droog buiten voor de verandering kan ik net zo goed naar de Fiesta groepsles van de sportschool, en het was echt leuk even het luie zweet er uit dansen. Ondertussen was het weer gaan regenen, waardoor ik kletsende nat thuis kwam, maakt niet uit het is altijd leuk om door de stad naar huis te fietsen en thuis direct onder de douche. Helemaal fit de hele dag lekker bezig, hokje opruimen, moet ruimte komen want zondag komt er stookhout, is dat maar klaar. Fietsband plakken. Container schoon maken kan die fijn nat regenen  en dan morgen op de kop zetten. Er lag ook nog een stapeltje boekhouding, en op einde van de middag bij moeder op bezoek. Om half  zeven thuis. gelukkig stond er nog wat aardappels van gisteren, snel opbakken en een vegaburger erbij.
Om acht uur zat ik dan op de bank heerlijk wat zat ik toen lekker op de bank, bankhangen misschien volgende week woensdag.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 247

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.