Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Woensdag

Gisteren, dinsdag riep ik nog: morgen doe ik een dag helemaal niets, echt helemaal niets. En niets is natuurlijk op bed blijven liggen, ontbijtje niet te moeilijk koppie thee. Bank hangen, bank hangen en weer bank hangen. Okee vanochtend werd ik zoals zo vaak wakker gemaakt door Froukje, Froukje is mijn oude lieve dove poes. Met een blik op mijn wekker sprong ik uit mijn bed, waarna ik per direct terug sprong, ben immers vrij vandaag. Kon praten als brugman tegen dove Froukje maar ze wist niet van ophouden, er werd in mijn haar gewoeld en als ze de kans krijgt een vieze natte kattetong die het puntje van mijn neus weet te vinden.  Froukje heeft geen wekker nodig, en door Froukje heb ik ook geen wekker nodig, ze wil gewoon om  8 uur in de ochtend een poezenontbijtje.
Nu ik  dan toch uit bed ben, en het is droog buiten voor de verandering kan ik net zo goed naar de Fiesta groepsles van de sportschool, en het was echt leuk even het luie zweet er uit dansen. Ondertussen was het weer gaan regenen, waardoor ik kletsende nat thuis kwam, maakt niet uit het is altijd leuk om door de stad naar huis te fietsen en thuis direct onder de douche. Helemaal fit de hele dag lekker bezig, hokje opruimen, moet ruimte komen want zondag komt er stookhout, is dat maar klaar. Fietsband plakken. Container schoon maken kan die fijn nat regenen  en dan morgen op de kop zetten. Er lag ook nog een stapeltje boekhouding, en op einde van de middag bij moeder op bezoek. Om half  zeven thuis. gelukkig stond er nog wat aardappels van gisteren, snel opbakken en een vegaburger erbij.
Om acht uur zat ik dan op de bank heerlijk wat zat ik toen lekker op de bank, bankhangen misschien volgende week woensdag.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 383
(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…