Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Wijsheid van de minderheid

Publicatie: 04.04.2021 | Hedwig Meesters

Wijsheid van de minderheid. Ofwel diepe democratie. Wat inhoudt dat wanneer de meerderheid ergens een besluit over neemt, de minderheid daar niet automatisch mee instemt. Ik lees dat het betekent dat we even goed naar de meerderheid moeten luisteren als naar de minderheid. Dat we van elkaars standpunten kunnen leren en daar ons voordeel mee kunnen doen. Dus ophouden met elkaar bestoken met voorstellen vanuit eigen belang, maar komen tot een breed gedragen besluit waarin alle invalshoeken aan bod komen. Op ieder denkbaar gebied beschieten we elkaar met verwijten. We luisteren amper naar elkaar en zetten de hakken in het zand.

Met het zwabberende Nederlandse coronabeleid ben ik als progressief kiezer benieuwd naar de voorstellen van de wijze minderheid van de rechts populistische politieke partijen. Waarbij ik het oneens blijf met partijen die corona afdoen als een griepje. Met 15.000 extra sterfgevallen in 2020 is de oversterfte volgens het CBS aanzienlijk hoger dan in jaren met zware griepgolven. En naast chronisch zieken en ouderen leggen nu ook mannen vaker het loodje.

In landen die voorop lopen met vaccineren keldert het aantal besmettingen en worden maatregelen opgeheven. Inenten hoeft voor mij niet verplicht te worden, al ben ik zelf wel gevaccineerd. Net als iedereen hoop ik dat we zo snel mogelijk van die beperkingen afkomen.  

Rechtse aanpak:

  • Crisisreserve opbouwen van verpleegkundigen, artsen, bedden, apparatuur, gebouwen.
  • Beschermingsmiddelen, geneesmiddelen en apparatuur in eigen beheer maken.
  • Investeren in de zorg.
  • Bureaucratie terugdringen en macht zorgverzekeraars inperken.
  • Gat tussen thuis en verpleeghuis opvullen door herintroductie bejaardenhuizen.
  • Gesloten ziekenhuizen en spoedeisende hulpposten heropenen.
  • Economen, ethici en juristen toevoegen aan Outbreak Management Team om meerzijdige blik op situatie te krijgen.

Helemaal mee eens. Wat ik mis is uitleg over hoe we dit gaan bereiken. Waar we met de huidige zorgpersoneelstekorten extra mensen kunnen vinden. Hoe we de macht van farmaceuten en zorgverzekeraars denken te beknotten. En waarvan we alles gaan betalen. 

 
Noot van de schrijver:Ik ontvang graag feedback

WAARDERING

HITS:

617

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
04.04.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Duidelijk!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.