1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Wijsheden van onze eigentijdse filosofen..

Publicatie op : 14-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Wijsheden van onze eigentijdse filosofen..

231 Hits.

"I'm not a fucking juke-box", zei Tom Waits tijdens een concert toen er uit de zaal om een verzoeknummer werd geroepen.
Kijk, dat zijn teksten, daar fleur ik van op. Oneliners naar mijn hart. In één zin de wereld reduceren tot nul. Het leven relativeren naar de juiste proporties. Daar houd ik van.

Er zijn meerdere grootheden die dat kunnen. Neem mijn grote held; de grote filosoof Frans Bauer bijvoorbeeld.
Met die ene flits van hemels inzicht veranderde hij de wereld voorgoed: “heb je even voor mij!”
Pure verrukking toch? Daar heb je toch niet van terug? Proef die zin op je tong. Probeer het nou eens. Laat die vijf woorden even door je wezen absorberen. Je bent voorgoed veranderd als je die zin in je leven hebt geïntegreerd.

Op geniale wijze drukt deze zin het egoïsme in de huidige wereld uit. Niemand heeft meer tijd voor elkaar. Het woord “even” is de sleutel, want anders zou hij zeggen; heb je tijd voor mij. Zonder, ” even” . Het is het smeken van een wanhopige Bauer naar slechts een seconde aandacht. En dat alles in één zin samengevat.
Ik bedoel; zelfs Chinees eten, waar deze, op zichzelf gemankeerde zanger, het liefst in rond zwemt, ga je met andere ogen zien door zo’n geniale openbaring.

Een andere grootheid, Corry Konings, weliswaar in de vorige eeuw, deed ook de wereld kantelen toen zij op onnavolgbare wijze een grote wijsheid aan de wereld liet horen: “huilen is voor jou te laat, ik kom niet meer”.

Wat bedoelde Corry met deze wijsheid? Wanneer wij deze wijsheid ontleden komen wij tot twee mogelijkheden:
1) Corry krijgt geen orgasme meer, als zij met haar partner de liefde bedrijft;
2) Als de partner eerder had gehuild was Corry nog wel gekomen;

We weten het niet. Corry heeft het nooit uitgelegd. Het blijft tot op de dag van vandaag een groot mysterie.

Misschien de grootste filosoof aller tijden, Mark Rutte, demissionair premier van Nederland, verraste ons afgelopen week met de meest spectaculaire tegenstrijdigheid ooit in een debat met Geert Wilders: "Meneer Wilders, waarom maakt u geen excuses voor de wijze waarop u met uw opmerking "minder Marokkanen" een hele bevolkingsgroep opzij zette?" 

Tot zover kon ik hem volgen en was het met hem eens. Totdat Mark Rutte nog geen drie minuten later zei, absoluut niet te willen regeren met de PVV als hij met zijn VVD de grootste partij zou worden. 

Met dat statement zette hij een hele bevolkingsgroep, namelijk, alle stemmers op Geert Wilders, in één kort zinnetje opzij. Waarmee hij zich buitengemeen hypocriet op hetzelfde niveau van laagbijdegrondsheid plaatste als Wilders. 

Wat kunnen wij hiervan leren? Komt ie: "een wijs mens beslist zelf, een onwetend mens volgt valse politici."

Waarvan akte!

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.03.21
Feedback:
Leuk om te lezen.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.03.21
Feedback:
Je hebt me weer even flink laten lachen. Ik ben het helemaal eens ook met de laatste zinnen. Ik ben alleen bang dat er nog geen eind komt aan de Ruttecratie. Ik heb voor jou nog een tweetal filosofen uit de categorie Bauer/ Konings: Herman van Keeken:pappie loop toch niet zo snel en Jacques Herb : Manuela.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1062
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1042
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
701
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
697
Lezen?
Column
ZOU JE STRAKS PAPS TEGEN MIJ WILLEN ZEGGEN
583
Lezen?