Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Wielrenners hebben geen drinkpauze

Ik zat met de familie te kijken verbaasd naar de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV. Eerste helft, ze waren 22 minuten aan het voetballen, werd een drinkpauze ingelast vanwege de warmte. Tuurlijk het was warm deze zaterdag. Boven de 30 graden. Maar de wedstrijd begon pas om vijf uur en de zon stond al niet meer in het stadion. 'Wat een watjes' riep ik naar de tv.

Mijn broer nam het op voor de voetballers. 'Jaja, wanneer heb jij voor het laatst zo’n inspanning geleverd?' In de veronderstelling dat ik alleen op de bank naar sport kijk. Wat meestal ook zo is. Nu kon ik toevallig mooi pareren. 'Gistermiddag nog. Drie uur gefietst en pas op de helft ergens wat gedronken.' Daar had hij niet van terug zag ik. 'En dit zijn topsporters.' Van mening veranderen deden we beide niet.

In de tweede helft weer een drinkpauze. Na 90 minuten verbazing. Want geen verlenging zoals normaal gesproken, maar direct de beslissende strafschoppen. Ook vanwege de warmte? Mijn broer keek me al verwachtingsvol aan. 'Wat een watjes' riep ik.

Ik heb veel wielrennen gezien de laatste tijd. Waar ze zes uur in de brandende zon fietsen. Misschien ligt het daar aan. Ik moet nog weer even wennen aan het voetbal. In de Tour de France zag ik Belg Philippe Gilbert in een afdaling een onvrijwillige salto maken over de railing. Om daarna met veel pijn op een nieuwe fiets te kruipen en de etappe uit te rijden. Om er daarna in het ziekenhuis pas achter te komen dat hij zijn knieschijf had gebroken tijdens de salto.

Andere uiterste. Braziliaan Neymar op het WK die elke keer een minuut op de grond lag als hij werd getroffen door een blik van een tegenstander. En pas weer opstond na een strenge-doch-rechtvaardige blik van scheidsrechter Bjorn Kuipers. De komende maanden staat weer voetbal op het programma. Ben ik blij mee. En ik ben blij dat de no-nonsense boeren van De Graafschap en FC Emmen dit jaar de eredivisie versterken.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 307
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster