• Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Wielrenners hebben geen drinkpauze

Ik zat met de familie te kijken verbaasd naar de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV. Eerste helft, ze waren 22 minuten aan het voetballen, werd een drinkpauze ingelast vanwege de warmte. Tuurlijk het was warm deze zaterdag. Boven de 30 graden. Maar de wedstrijd begon pas om vijf uur en de zon stond al niet meer in het stadion. 'Wat een watjes' riep ik naar de tv.

Mijn broer nam het op voor de voetballers. 'Jaja, wanneer heb jij voor het laatst zo’n inspanning geleverd?' In de veronderstelling dat ik alleen op de bank naar sport kijk. Wat meestal ook zo is. Nu kon ik toevallig mooi pareren. 'Gistermiddag nog. Drie uur gefietst en pas op de helft ergens wat gedronken.' Daar had hij niet van terug zag ik. 'En dit zijn topsporters.' Van mening veranderen deden we beide niet.

In de tweede helft weer een drinkpauze. Na 90 minuten verbazing. Want geen verlenging zoals normaal gesproken, maar direct de beslissende strafschoppen. Ook vanwege de warmte? Mijn broer keek me al verwachtingsvol aan. 'Wat een watjes' riep ik.

Ik heb veel wielrennen gezien de laatste tijd. Waar ze zes uur in de brandende zon fietsen. Misschien ligt het daar aan. Ik moet nog weer even wennen aan het voetbal. In de Tour de France zag ik Belg Philippe Gilbert in een afdaling een onvrijwillige salto maken over de railing. Om daarna met veel pijn op een nieuwe fiets te kruipen en de etappe uit te rijden. Om er daarna in het ziekenhuis pas achter te komen dat hij zijn knieschijf had gebroken tijdens de salto.

Andere uiterste. Braziliaan Neymar op het WK die elke keer een minuut op de grond lag als hij werd getroffen door een blik van een tegenstander. En pas weer opstond na een strenge-doch-rechtvaardige blik van scheidsrechter Bjorn Kuipers. De komende maanden staat weer voetbal op het programma. Ben ik blij mee. En ik ben blij dat de no-nonsense boeren van De Graafschap en FC Emmen dit jaar de eredivisie versterken.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 374
(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…