Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Who's bad ?

Hebt u Leaving Neverland gezien ? Ik wel of ik ook, zij het met tussenpozen. De vier uur durende documentaire over het vermeende seksuele misbruik van twee jongens door mega popster Michael Jackson, heb ik opgenomen. Goede beslissing. Het relaas is mij iets te heftig om in één keer te absorberen. Daarbij komt dat ik graag mag kijken naar The Voice Kids, uitzending diezelfde vrijdagavond 8 maart. Iets om vrolijk van te worden. De zangtalentjes worden bij regelmaat flink geknuffeld. Niet alleen door familie en vrienden maar ook door coaches en presentatoren. Iets om blij van te worden.

Hoe anders ervaar ik het meer dan heftige relaas in Leaving Neverland. Van knuffelen tot masturbatie, tot orale seks, tot anale seks. De twee jongens waren eind tachtiger jaren van de vorige eeuw vijf en acht jaar jong. Hun separate kennismaking met het popicoon verliep zo onschuldig. Het ene jongetje, Wade uit Australië, won een danswedstrijd. Zijn prijs : backstage een kijkje nemen bij een show van Michael Jackson in Brisbane. Drie jaar later zocht zijn moeder contact met Jackson. Er volgde een uitnodiging voor Neverland Ranch, Jackson’s immense landgoed met pretpark en dierentuin in Californië. Tussen de jongen en de man van 32 ontstond een innige vriendschap die uitmondde in een langdurige seksuele relatie. James, het andere jongetje, speelde met Michael Jackson in een reclame voor Pepsi. Vervolgens mocht hij mee op Jackson’s Bad Tour, een serie concerten waarin hij optrad als mini Michael. Ook met James ontstond een intieme relatie.

Er zit mij iets heel erg dwars. Wat hebben de ouders gedaan om hun zoon te beschermen ? Hoe naïef waren zij om te denken dat het wel kon dat  hun jongen bij Michael de nachten doorbracht ? In zijn slaapkamer, in zijn bed ? Wat bezielde hen ? Wellicht waren zij betoverd of behekst door de magische wereld van Neverland. Een paradijsje dat rechtstreeks uit een sprookje leek te komen. En last but not least betoverd door de dollars. Zij liftten mee op de valse roem van hun zoon. De buitensporige verwenning lieten zij zich welgevallen. Neverland is geen toevallige naam. Het is het imaginaire land uit het kinderboek van Peter Pan. De eenzame jongen die niet volwassen wil worden. Michael Jackson zou lijden aan het syndroom van Peter Pan. Deze term duidt op het verschijnsel dat sommige mannen zich op latere leeftijd puberaal en onvolwassen blijven gedragen. Ze zijn narcistisch, bang om zich te binden, onbetrouwbaar, rebels en manipulatief. Dit alles komt voort uit de diepgewortelde wens om bemoederd te worden.

Toen in 2005 door een andere jongen een aanklacht werd ingediend tegen Michael Jackson traden Wade en James op als getuigen à décharge. Michael werd vrijgesproken. Hij overleed in 2009. In 2013 kwam er alsnog een aanklacht van Wade. Hij eiste een deel van Jackson’s nalatenschap. De aanklacht werd vanwege verjaring (!) in 2015 verworpen door de rechtbank.

En nu is er Leaving Neverland.  Een ingrijpende beschouwing over kindermisbruik.

Who’s bad ?

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 302
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten