Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Weurom

Twijfel is het begin van wijsheid, volgens filosoof en rationalist René Descartes. Twijfel leidt, bij wie dat durft, tot onderzoek. Wijsheid kan al ontspringen door het stellen van een, vaak ogenschijnlijk simpele, vraag. Sir Isaac Newton zag een appel van de boom vallen. Dat was niets nieuws; de wetenschap had dit fenomeen al beschreven. Newton stelde toen een revolutionaire vraag: ‘Waarom valt die appel eigenlijk naar beneden?’ Albert Einstein probeerde zich voor te stellen wat hij zou ervaren als hij door het heelal zou reizen met de snelheid van het licht. Deze vragen leidden tot grote wetenschappelijke ontwikkelingen. In dit intellectuele geweld, kan de taak van de columnist niet meer zijn dan het bedenken van zo’n beginvraag. Deze week schoot me er een van existentialistisch niveau te binnen. Aanleiding was het EK voetballen voor vrouwen. Tijdens het volgen van de wedstrijden begon ik me af te vragen waarom ze zo lang duren. Vergeleken bij de mannen lijken de twee keer drie kwartier bij vrouwen wel twee keer een uur! Hoe kan dat? Wordt in het spel weerspiegeld hoe vrouwen in het leven staan? Doodschoppijn verbijten, situaties accepteren, compassie, bedachtzaamheid. Het is een totaal ander spel op hetzelfde veld. Is dat de reden waarom ze gemiddeld langer leven dan mannen? Of is dat relatief? Dat leidde bij mij tot de basisvraag: duurt het leven van een eendagsvlieg, mits niet voortijdig door een vleermuis uit de lucht geplukt, in zijn eigen beleving net zo lang als dat van elk ander wezen?

5 augustus 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 511
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster