Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Wetenschappelijke slagers

Gisteren, 28 augustus 2018, heb ik me weer eens flink zitten opwinden over een nieuwtje in de online-krant. 

Speciaal gefokte haarloze cavia’s uit Amerika die gruwelijke testen moeten ondergaan met zenuwgassen door en voor onze Defensie in de laboratoria van een zeer bekend Nederlands onderzoeksinstituut. Dit blijkt al 15 jaar lang te gebeuren. Na al die tijd zijn onderzoekers van TNO er nog niet achter wanneer er een tegengif moet worden ingezet in geval van een chemische aanval. Daar moeten arme knaagdieren dan voor lijden. Tranende ogen krijgen, rillen, kwijlen, wankelen op de poten, stuiptrekken en tenslotte sterven of afgemaakt worden. Natuurlijk, zij leveren geen geld op. Zij dienen enkel als gebruiksvoorwerp. Wegwerpartikel. 

Diezelfde middag ontving ik nog bericht van de organisatie die zich gelukkig intensief inzet voor de weerlozen in onze samenleving, de dieren. De mede-oprichter liet hierin weten, dat hij de huidige minister van Defensie Bijleveld een brandbrief hierover heeft gezonden. Laten we hopen, dat zij een over een goed vissenhart beschikt en daarover wil strijken. Ik ben zelf onder dit teken geboren, dus als ik merk hoe ik in opstand kom, is er nog een sprankje hoop. Of het beoogde effect wordt bereikt is de vraag. We leven niet meer in 2012 toen deze zelfde persoon het voor elkaar kreeg 25.000 handtekeningen onder de neus van de toenmalige minister Hillen (Tweelingen) te wrijven. In zes jaar is er schrikbarend veel veranderd.

Geld gaat toch voor alles? Geld en positie. En wij inwoners laten alles maar gebeuren, zolang wij onze vakanties, hypotheken, leningen, nieuwe auto's, genotmiddelen en leut maar hebben is alles goed. Als het ons te eng wordt sluiten we onze ogen er voor. Het vlees op onze borden komt toch niet meer overeind en die dierproeven, och, dat is voor ons eigen bestwil. Hoe willen artsen anders kankers leren genezen?

Ieder voor zich, God voor ons allen. Soms twijfel ik wel eens of er überhaupt een God bestaat als ik lees over ratjes die de afschuwelijke pech hebben de testen met zenuwgas te doorstaan en vervolgens worden onthoofd om de hersens te bestuderen. Ik heb een hekel aan slagers met name aan wetenschappelijke slagers. Letterlijk en figuurlijk.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 124

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.