Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Wereldverbeteraars

Wereldverbeteraars zijn mensen die meteen het hele huis afbreken als er ergens een deur piept.

Men zet de valse kop van Guy Fawkes op en met noemt zich anoniem. Dat moet dan een reden zijn om maar overal te kunnen haken en kraken. Niets is veilig voor deze wereldverbeteraars. En elk dropkonijn dat het waar dan ook niet mee eens is, zet die zottekop op zijn smoelwerk en legitimeert daarmee zijn eigen kruistocht.

Dat er wellicht een groot aantal mensen is dat het niet met ze eens is, deert ze niet. Al is het de meerderheid. En daarmee heb je meteen het grootste bezwaar te pakken wat ik tegen deze kruisvaarders heb. Voor de goede orde, niet enkel anonymous (het is slechts een voorbeeld) maar al dit soort hemelbestormers en kruisvaarders die menen dat ze het Evangelie opnieuw hebben uitgevonden en de wereld even eigenhandig onderste boven zetten.

Nu ben ik zelf ook iemand die graag tegen een heilig huisje trapt. Echter niet met de bedoeling meteen het hele huis te slopen. Hooguit om de bewoners ervan eens wakker te schudden. Het feit dat veel mensen tegen iets als dierproeven zijn, wil nog niet zeggen dat je daaruit de legitimatie kunt halen om het te willen verbieden. Daarvoor is de materie nog te complex. Er boven op zitten en de druk op de ketel houden is een ander paar mouwen. Je moet alleen geen mus met een kanon van het dak af willen schieten. Teveel omgevingsschade.

Bij de meeste echter, overheerst toch wel de hoogmoedswaanzin. Naar het grote voorbeeld Ché Guevara met zijn uitspraak "wees realistisch, eis het onmogelijke". Zo hebben we in Nederland Marianne Thieme met haar haatcampagne tegen de vlees etende medemens. En als ware het Jehova's Getuigen storten haar volgelingen zich in de strijd. Dat je iemand zijn keuze graag wilt beïnvloeden kan ik begrijpen, dat doe ik ook wel. De manier waarop echter is stuitend. Laten we zeggen als 95% van de mensheid een andere keuze maakt, ik niet zo hoog van de toren zou blazen.

Maar net als de meeste Eco-Warriors lopen er een hoop wereldvreemde types rond. "Save the planet, kill yourself" is vaak de enigste conclusie die overblijft als je hun redenering volgt. En theoretisch geven ze je vaak nog gelijk ook. Het is zeldzaam in de wereld der levende wezens dat een soort zijn eigen destructie na streeft. Of in ieder geval van zijn mede rasgenoten dan toch. Het is een bonte verzameling bultrugactivisten, biggenknuffelaars en post-natale geitenwollensokken. Geen verstandig mens die ze echt serieus neemt, daar zorgen ze zelf vaak wel voor. Juist vanwege die onmogelijke eisen.

En net als kleine kinderen, als je ze negeert worden ze nog driester. En worden de leugens nog groter. En dan krijg je te horen: "het volk wil..." of: "de consument wil...". En dan moet ik denken aan Wim Kan die ooit zei: "Ik lees elke morgen in de krant wat ik nu weer wil"

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 210
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Slaapvrees

okt 21, 2019 55 woorden Christiene M. de Vries

Meer schrijfactiviteiten