Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

358 Hits

Publicatie op:
Wereldberoemd worden

Ik beken het maar eerlijk, ik wil wereldberoemd worden en liefst snel. Dat is gauw gezegd, het realiseren ervan is nog niet zo eenvoudig. Ik ben al excentriek en ambitieus, dat helpt. Nu nog iets vinden waarmee ik beroemdheid genereer. Ik heb al een aantal scenario’s geprobeerd, maar om je voldoende te onderscheiden van de grauwe massa is veel talent nodig. Talent moet je ontwikkelen en dat kost bloed zweet en tranen. Kijk, daar heb ik geen zin in. Het moet wel leuk blijven, natuurlijk.

Vandaag kreeg ik een geniale inval. Iets waarmee je je naam eenvoudig moeiteloos op mondiale schaal vestigt. Het ideale middel om wereldberoemdheid af te dwingen is het verspreiden van een complottheorie via social media. Het leuke is dat je er alleen maar een dikke duim voor nodig hebt om daar baarlijke nonsens uit te zuigen. De theorie moet namelijk zo onwaarschijnlijk mogelijk zijn. Je zegt bijvoorbeeld dat met onderzoek van professor doctor Jameson onomstotelijk is bewezen dat het COVID-19 virus onmiddellijk de pijp aan maarten geeft als je een fles whisky ad fundum leeg drinkt, waarna je dan luidkeels het Wilhelmus zingt. Dat is geen random voorbeeld hoor. Daar is zorgvuldig over nagedacht. In één keer een fles whisky leeg drinken is gevaarlijk voor de gezondheid. Dat is nodig om er voor te zorgen dat social media je bericht verwijderen. Jij roept dan ‘censuur! De autoriteiten willen niet dat de waarheid bekend wordt!’ Mensen die je vragen waar dat onderzoek van Dr. Jameson te vinden is, antwoord je met: ’De uitkomsten zijn gevaarlijk voor de elite, dus al zijn publicaties zijn vernietigd’. Maak vervolgens een mooie foto van jezelf met een fles whisky in de hand, pimp die zo op dat je er uit ziet als iemand die ergens verstand van heeft en voorzie die van de tekst: ‘Het werkend COVID-19 vaccin dat de overheid wil verzwijgen!’ Die foto en tekst post je vervolgens zoveel mogelijk en je schrijft daar dan heetgebakerde verhaaltjes bij waarin je protesteert tegen de verwijdering van jouw berichten en waarbij je je afvraagt, dat als jouw Dr. Jameson niet geloofwaardig is, waarom de overheid dan zelf geen onderzoek doet naar de werking van jouw remedie. Dat onderzoek komt er niet natuurlijk, want welk verstandig mens gaat er nu een onzintheorie onderzoeken. Dat past precies in jouw strategie, want dan kun je weer roepen dat de overheid onderzoek weigert en concluderen dat de waarheid niet bekend mag worden!

Zie je hoe geniaal mijn complotstrategie in elkaar steekt?  Nee, ik hoef geen applaus, maar wil iemand alsjeblieft dit verhaal als onzin afdoen en verwijderen?


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wereldberoemd worden"

16.05.20
Feedback:
De eerste zin triggert, stuk leest lekker, heerlijke onzin, mooi.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig