Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Weg

Ik ben verhuisd, van de grote stad naar een klein dorp. Ze zeggen dat het een jaar duurt voordat een ingrijpende verandering in je leven zijn beslag heeft gekregen. Dan zijn alle seizoenen er overheen gegaan en heb je de nieuwe situatie vanuit alle hoeken bekeken. Nu lijkt het op het eerste gezicht heel overzichtelijk, maar geloof me: gaan wonen een dorp is life changing.

Neem zoiets simpels als de weg vinden. Nu moet ik bekennen dat richtingsgevoel niet mijn sterkste kant is. Google Maps zou natuurlijk uitkomst kunnen bieden ware het niet dat de eerste aanwijzing “Vertrek in noordwestelijke richting” in mijn geval een garantie op verdwalen is. Ik ben een vrouw, ik heb concrete instructies nodig.

Mijn vriend woont al zijn hele leven in het dorp en kent er elke steen en grasspriet. Hij legt mij keer op keer geduldig uit hoe ik op de plek van mijn bestemming moet komen. Zijn methode is om aan te haken bij bekende punten. “Bij onze bakker ga je naar rechts. Bij de molen rechtdoor.” Ha, dat maakt het een stuk overzichtelijker. Ik weet inmiddels waar onze bakker is en waar de molen staat. Maar ik verdwaal nog steeds. Bij elke routebeschrijving komt een molen voor, maar dat blijkt steeds een andere te zijn. Molen wordt zoiets als noordwestelijke richting, maar er staan molens in elke denkbare windrichting. Waar blijft mijn overzicht.

Als ik op een dag mijn huis weer heb gevonden, hangt er een kaart van de omgeving in mijn werkhoek. En dan zie ik het, eindelijk: er is maar één weg.  Er zijn geen wijken, geen centrum, geen rivieren, geen wirwar van straten en steegjes. Er is een bakker, een slager en een fietsenmaker. Een kroeg, een snackbar, een paar kerken. Er is één doorgaande weg. En 12 molens. Wel zo overzichtelijk.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 399
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten