Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Weg

Ik ben verhuisd, van de grote stad naar een klein dorp. Ze zeggen dat het een jaar duurt voordat een ingrijpende verandering in je leven zijn beslag heeft gekregen. Dan zijn alle seizoenen er overheen gegaan en heb je de nieuwe situatie vanuit alle hoeken bekeken. Nu lijkt het op het eerste gezicht heel overzichtelijk, maar geloof me: gaan wonen een dorp is life changing.

Neem zoiets simpels als de weg vinden. Nu moet ik bekennen dat richtingsgevoel niet mijn sterkste kant is. Google Maps zou natuurlijk uitkomst kunnen bieden ware het niet dat de eerste aanwijzing “Vertrek in noordwestelijke richting” in mijn geval een garantie op verdwalen is. Ik ben een vrouw, ik heb concrete instructies nodig.

Mijn vriend woont al zijn hele leven in het dorp en kent er elke steen en grasspriet. Hij legt mij keer op keer geduldig uit hoe ik op de plek van mijn bestemming moet komen. Zijn methode is om aan te haken bij bekende punten. “Bij onze bakker ga je naar rechts. Bij de molen rechtdoor.” Ha, dat maakt het een stuk overzichtelijker. Ik weet inmiddels waar onze bakker is en waar de molen staat. Maar ik verdwaal nog steeds. Bij elke routebeschrijving komt een molen voor, maar dat blijkt steeds een andere te zijn. Molen wordt zoiets als noordwestelijke richting, maar er staan molens in elke denkbare windrichting. Waar blijft mijn overzicht.

Als ik op een dag mijn huis weer heb gevonden, hangt er een kaart van de omgeving in mijn werkhoek. En dan zie ik het, eindelijk: er is maar één weg.  Er zijn geen wijken, geen centrum, geen rivieren, geen wirwar van straten en steegjes. Er is een bakker, een slager en een fietsenmaker. Een kroeg, een snackbar, een paar kerken. Er is één doorgaande weg. En 12 molens. Wel zo overzichtelijk.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 472
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…