Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Week 2

De boerderij wordt verkocht. De boerderij waar mijn vader is geboren, heeft geleeft, gewerkt en waar hij is gestorven. Ik heb een koper, hoera de crisis is voorbij en alles is weer te koop en te verkopen, dus ook de oude boerderij. Het enigste wat nog rest is een energie label. Een energie label is verplicht, Nederland hangt aan elkaar van wetjes en regeltjes en het is regel een woning mag niet worden verkocht als er géén energie label is afgegeven, ja bericht ontvangen van de notaris: levert u nog wel een energielabel in voor de verkoopdatum, zoniet dan kan de verkoop niet plaats vinden.
Nou dat vragen we toch even op, Digid aangevraagt op naam van moeder, zij is inmiddels woonende in een ouderenhuis (verzorgingsflat). En dan aanvragen dat label. Nee, afgekeurd, woning staat niet op haar naam, of zij even een verklaring van erfrecht kan toesturen, downloaden en uploaden. Ook gelukt natuurlijk, we worden door de jaren  heel erg handig met uploaden en zo.
Op nieuw via de digid inloggen en een aantal vragen beantwoorden, niet zo moeilijk, alles aan de boerderij is oud en geen dubbele glazen, geen isolatie onder de dakpannen of onder de vloer. Ja mijn vader heeft in 2014 wel een nieuwe CV ketel gekocht, de oude was aan vervanging toe. Dus CV ketel geinstalleerd na 1998. Uitslag Energielabel G. 
Afgekeurd: wilt u dat even bewijzen.
Ik heb voor de verkoop de boerderij laten taxeren, dus taxatierapport toegestuurd.
Afgekeurd: taxatierapport is geen bewijs dat er een nieuwe CV ketel in zit.
Naar de boerderij gereden, fotos gemaakt van de ketel
Afgekeurd: er staat geen datum op de CV ketel.
Nee kon ik ook niet vinden.
En nu ?? Hoe krijg ik een Energielabel G? Aankoop factuur is er niet meer.

Hoera Rabobank, internetbankieren even inloggen: november 2014 een bedrag afgeschreven aan de Energie Service van 1733,00 Euro. Hup even downloaden, printen, scannen en weer uploaden na de digid van moeder weer te hebben ingegevoerd. En als nu weer wordt afgekeurd, dan maar net als vroeger even bellen?
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 354
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster