Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Week 2

De boerderij wordt verkocht. De boerderij waar mijn vader is geboren, heeft geleeft, gewerkt en waar hij is gestorven. Ik heb een koper, hoera de crisis is voorbij en alles is weer te koop en te verkopen, dus ook de oude boerderij. Het enigste wat nog rest is een energie label. Een energie label is verplicht, Nederland hangt aan elkaar van wetjes en regeltjes en het is regel een woning mag niet worden verkocht als er géén energie label is afgegeven, ja bericht ontvangen van de notaris: levert u nog wel een energielabel in voor de verkoopdatum, zoniet dan kan de verkoop niet plaats vinden.
Nou dat vragen we toch even op, Digid aangevraagt op naam van moeder, zij is inmiddels woonende in een ouderenhuis (verzorgingsflat). En dan aanvragen dat label. Nee, afgekeurd, woning staat niet op haar naam, of zij even een verklaring van erfrecht kan toesturen, downloaden en uploaden. Ook gelukt natuurlijk, we worden door de jaren  heel erg handig met uploaden en zo.
Op nieuw via de digid inloggen en een aantal vragen beantwoorden, niet zo moeilijk, alles aan de boerderij is oud en geen dubbele glazen, geen isolatie onder de dakpannen of onder de vloer. Ja mijn vader heeft in 2014 wel een nieuwe CV ketel gekocht, de oude was aan vervanging toe. Dus CV ketel geinstalleerd na 1998. Uitslag Energielabel G. 
Afgekeurd: wilt u dat even bewijzen.
Ik heb voor de verkoop de boerderij laten taxeren, dus taxatierapport toegestuurd.
Afgekeurd: taxatierapport is geen bewijs dat er een nieuwe CV ketel in zit.
Naar de boerderij gereden, fotos gemaakt van de ketel
Afgekeurd: er staat geen datum op de CV ketel.
Nee kon ik ook niet vinden.
En nu ?? Hoe krijg ik een Energielabel G? Aankoop factuur is er niet meer.

Hoera Rabobank, internetbankieren even inloggen: november 2014 een bedrag afgeschreven aan de Energie Service van 1733,00 Euro. Hup even downloaden, printen, scannen en weer uploaden na de digid van moeder weer te hebben ingegevoerd. En als nu weer wordt afgekeurd, dan maar net als vroeger even bellen?
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 433
(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Reacties   

# Week 2E E (©Inspiratiewater) 15-01-2018 15:45
Hoewel de inhoud voor jou verre van leuk is, lijkt mij, is het een amusant verhaal. Leuk, vlot geschreven en o, zo herkenbaar. De hele straat stond hier letterlijk op de kop vanwege de energielabelkwe stie. Ze zijn al bijna een half jaar aan het aanpassen. Je vraagt je haast af waarom wij (burgers) alles nog pikken tegenwoordig, maar goed.

Verder twee dingen, die je inmiddels zelf vast al wel gezien hebt: 1. Digid aangevraagt op naam van moeder =aangevraagd. 2. woonende, heeft één "o' o teveel.
Zo te lezen had je haast terwijl je typte.
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…