Skip to main content
A Waegeman

Waterval

© A Waegeman op 28.12.2021.

Waterval,
Tegenwoordig is het een woord dat veel in de mond wordt genomen. Al of niet bewust. Nu K2 weer K3 is geworden, ben ik blij dat we deze bladzijde eindelijk kunnen omslaan. Ik was vorige week mijn kerstinkopen aan het doen. Een jonge vader met jong kind kruisten mij in de wandelgang van de supermarkt. De vader zong voor die kleine luidop.. "Onze liefde is een waterval. Hey hey..." En hij keek nogal raar mijn richting uit. "How how" was ik geneigd te antwoorden. Gecombineerd met de dribbel basketbal beweging van..slow down, dimmen mijnheer! Ik heb dat uiteraard niet laten blijken maar ik schrok wel. Normaalgezien hoor ik in die supermarkt geen muziek of gezang. Meestal hoor je enkel mensen die bellen naar andere mensen met de vraag of ze gele of rode paprika's moeten kiezen. Ik kreeg er bijna watervallen van in mijn traanbuizen. Het was niet om aan te horen. Maar de gedachte dat dit zinnetje me weer heel de dag parten zou spelen als een vervelende oorworm, vond ik nog het ergste van al.
Ik wil heel graag een keertje de Niagara watervallen bezoeken, maar of het er ooit nog van zal komen is nog maar de vraag.
De grootste waterval die ik ooit heb bezocht, is die van Coo. We reden er met de bus heen op onze eerste schoolreis en ik ben er nadien ook nog wel een keertje met mijn ouders geweest.
Het was in de jaren zeventig " the place to be" om daar een gezinsuitstap te doen.
Misschien nog een idee om dit na zoveel jaren nog eens te bezoeken. Nostalgie, alweer. Maar laat het nu net daar zijn dat "Onze liefde is een waterval" wellicht luid door de boxen zal galmen. De ooit zo geliefde watervallen van Coo liggen ondertussen mooi geïntegreerd in het Plopsa land imperium. Het is duidelijk dat er strategisch is nagedacht over de titel van kinderliedjes. De modale Belg is dus verplicht om eerst via kabouter Plop en K3 te passeren, om zijn geliefde watervallen van Coo terug te kunnen zien. Met als risico om ook weer een serieuze oorworm op te lopen. Misschien toch maar even checken hoe dat zit met die Niagara watervallen.

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
27-01-2024

Hits

1253 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  28.12.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooi geschreven, al ben ik ook zo'n storend persoon die overal loopt te zingen en te hummen. Zelf een nummer zingen helpt ook het beste tegen die vervelende oorwormen.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.