1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  416 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 12-01-2021

Hits: 215

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Wat zit dat pluche toch lekker…..

Aangepast: 12-01-2021
Vaak kijk ik ‘s avonds naar Nieuwsuur. Zo ook gisteravond. De uitzending was nauwelijks begonnen of de presentator meldde dat ze gingen overschakelen naar Den Haag. Zoals bekend was de vorige week in het kabinet over de gevolgen van de toeslagenaffaire gesproken. Nienke de Zoet meldde dat Rutte had besloten het niet nodig te vinden dat het kabinet aftrad. Hoeveel boter kun je op je hoofd hebben dacht ik. Rutte legde de bal bij de andere partijen in de coalitie. Ze moesten hem maar even laten weten hoe ze erover dachten, dan zou vrijdag a.s. de definitieve knoop daarover worden doorgehakt.
Als er ooit een reden voor een kabinet was geweest om af te treden dan was het wel na het uitkomen van het vernietigende rapport van de speciale Tweede Kamer commissie over de toeslagenaffaire. Zesentwintig duizend ouders raakten door toedoen van de belastingdienst in ernstige financiële problemen, raakten hun baan of huis kwijt, kwamen in ernstige psychische problemen, gingen scheiden etc.
Als er ooit een reden was geweest voor Rutte om af te treden dan was het nu wel. Vermoedelijk vindt hij dit geen geschikt moment om af te treden vanwege de Corona pandemie, maar dat is een oneigenlijk argument in mijn ogen. Het maakt twee maanden voor de verkiezingen namelijk geen bal uit of het kabinet demissionair zou worden. Onderwerpen waarover grote beslissingen in de komende maanden moeten worden genomen, staan niet meer op het programma. Bovendien zitten het kabinet en een groot deel van de oppositie op een lijn over Corona en de genomen maatregelen. De enige reden dat Rutte niet aftreedt, is m.i. dat het pluche zo lekker zit. En het maakt natuurlijk een vreemde indruk als je nu aftreedt en over drie maanden weer lijsttrekker bent alsof er niets gebeurd is. Iemand in het bedrijfsleven zou na zulke blunders allang de laan zijn uitgestuurd.
Rutte is overigens niet de enige met boter op zijn hoofd. Lodewijk Asscher valt hetzelfde te verwijten. Hij was degene die de belastingdienst met de bizarre regels opscheepte. Over drie maanden is gelukkig het woord aan de kiezer. Is het niet eens tijd voor een frisse wind?
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Dilemma(2).
602
Lezen?
De kattenrug auto.
551
Lezen?
Jij (2)
542
Lezen?