Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Wat is dat toch allemaal tegenwoordig

Wat is dat toch allemaal tegenwoordig?
Me, you, too? De macht en het verval. De ene dag ben je een held, de andere dag ben je een duivel. Machtgeilheid heeft altijd bestaan. Het moment waarop we ons machtig voelen, in onze job, in onze relatie, in onze omgeving. Is dat dan iets dat groeit? Ik zou denken van wel. Het moment dat je  iemand kan vragen om je kont af te kuisen, behalve als we baby of bedlegerig zijn, en iemand dat zonder meer voor jou wil doen, uit pure adoratie, ik denk dat dan de klik wordt gemaakt. Grenzen worden afgetast. Is het wederkerig of niet. De ene verlamd, de andere schopt en is luid. Het reageren is verschillend omdat we allemaal zo verschillend zijn. Zij die doorgaans een grote bek durven op te zetten, zullen sowieso minder vatbaar zijn voor dit soort toestanden. Of ze maken gewoon minder kans om aangerand te worden omdat ze gewoon te lelijk zijn om enige kans te maken.
We moeten misschien allemaal wat sneller zeggen wat we denken in plaats van rond de pot te draaien. Gewoon zeggen waar het op staat, zonder meer. Maar ook daar zijn risico's aan verbonden. Dan word je al snel als bitch of als een moeilijk mens versleten. Ook weer niet goed. Het zit ook niet in onze Vlaamse cultuur om dat te doen, alhoewel ik de indruk heb dat er eindelijk wat verandering is op dat vlak. Buikgevoel volgen lijkt mij het beste. Dan kunnen we nog discussiëren over de omvang van die buiken. Moet je dringend op dieet omdat je buik en daardoor je buikgevoel te groot wordt? Alles kan, over-analyseren zeker. Dat is hip vandaag. En iedereen is expert in alles. Wat beleven we toch allemaal een boeiende tijd tegenwoordig.
Als ik dan zie hoe sommige kinderen van 14 assertief genoeg zijn om hun ouders op hun plaats te zetten, denk ik "yes, we zijn op de goede weg". Toch?
© A Waegeman op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
07.02.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig