Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Wat is dat toch allemaal tegenwoordig

Publicatie: 22.01.2022 | A Waegeman
Wat is dat toch allemaal tegenwoordig?
Me, you, too? De macht en het verval. De ene dag ben je een held, de andere dag ben je een duivel. Machtgeilheid heeft altijd bestaan. Het moment waarop we ons machtig voelen, in onze job, in onze relatie, in onze omgeving. Is dat dan iets dat groeit? Ik zou denken van wel. Het moment dat je  iemand kan vragen om je kont af te kuisen, behalve als we baby of bedlegerig zijn, en iemand dat zonder meer voor jou wil doen, uit pure adoratie, ik denk dat dan de klik wordt gemaakt. Grenzen worden afgetast. Is het wederkerig of niet. De ene verlamd, de andere schopt en is luid. Het reageren is verschillend omdat we allemaal zo verschillend zijn. Zij die doorgaans een grote bek durven op te zetten, zullen sowieso minder vatbaar zijn voor dit soort toestanden. Of ze maken gewoon minder kans om aangerand te worden omdat ze gewoon te lelijk zijn om enige kans te maken.
We moeten misschien allemaal wat sneller zeggen wat we denken in plaats van rond de pot te draaien. Gewoon zeggen waar het op staat, zonder meer. Maar ook daar zijn risico's aan verbonden. Dan word je al snel als bitch of als een moeilijk mens versleten. Ook weer niet goed. Het zit ook niet in onze Vlaamse cultuur om dat te doen, alhoewel ik de indruk heb dat er eindelijk wat verandering is op dat vlak. Buikgevoel volgen lijkt mij het beste. Dan kunnen we nog discussiëren over de omvang van die buiken. Moet je dringend op dieet omdat je buik en daardoor je buikgevoel te groot wordt? Alles kan, over-analyseren zeker. Dat is hip vandaag. En iedereen is expert in alles. Wat beleven we toch allemaal een boeiende tijd tegenwoordig.
Als ik dan zie hoe sommige kinderen van 14 assertief genoeg zijn om hun ouders op hun plaats te zetten, denk ik "yes, we zijn op de goede weg". Toch?

WAARDERING

HITS:

191

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
07.02.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.