1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Warm onthaal met bakstenen

Publicatie op : 23-05-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Warm onthaal met bakstenen

200 Hits.

Op Facebook lees ik dat Sylvana Simons pijn lijdt door artrose. En dat ze af wil van vrouwonvriendelijke verkleinwoorden als meisje, popje of schatje. Sommige media schrijven vooral over Sylvana wanneer ze deining willen veroorzaken in de hoop daar veel lezers mee te scoren. Duizenden mensen schromen dan ook niet om beide artikelen van commentaar te voorzien. Ze mag een akelige ziekte krijgen. Ze moet terug naar het land van herkomst. Ze is een zeikerd die ‘ons’ onnodig belastinggeld kost. Veel van de opmerkingen zijn geschreven in de onbehouwen spreekstijl van politiek stijlicoon Geert Wilders. Maar dan vol taalfouten waar je hem niet op zal betrappen. Het taalgebruik van de boreaal babbelende Baudet is waarschijnlijk te hoog gegrepen voor deze groep laaggeletterde Facebookcommentatoren.

Fijn hoor, een nationale pispaal als Sylvana. Ze is zwart, vrouw en heeft een uitgesproken mening. Eigenschappen waarmee ze bij voorbaat drie keer succesvol naar kritiek hengelt. Ben je een witte man met een overduidelijke denkwijze, dan heb je weinig te vrezen. Geert en Thierry komen er al jaren mee weg. Dat deze heren stemmers trekken door iedereen die niet na wil denken voorgekauwde populistische standpunten voor te schotelen, heeft daar vast ook iets mee te maken. Standpunten die vaak lijnrecht tegenover die van Sylvana staan. Denk aan Zwarte Piet en racisme.
Ook ik ben het weleens oneens met haar. Of ik trek mijn wenkbrauwen op wanneer ze haar overtuigingen weer eens op een betweterig toontje brengt. Intussen zou ze toch moeten weten dat we dergelijk betuttelend schoolmeestergedrag uitsluitend – daar gaan we weer – van mannen dulden.
Eeuwen voordat Facebook bestaat kunnen onafhankelijke vrouwen met een uitgesproken mening, bijzonder uiterlijk of afwijkende leefstijl – algemeen aangeduid als heksen – op een warm onthaal met bakstenen rekenen. Tegenwoordig vooral digitaal, maar nog steeds kwetsend.  
We leven in een land met vrije meningsuiting. Je hebt dus ook de vrijheid om een krenkende mening af en toe voor je te houden.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.05.21
Feedback:
Goeie column, duidelijk standpunt. Mooie B-alliteratie.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.05.21
Feedback:
Goede column, al is Sylvana net zo racistisch als Wilders en Baudet. Andere doelgroep, hetzelfde populistische taalgebruik. 'Boreaal babbelende Baudet' is overigens schitterend gevonden!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Hedwig Meesters 25.05.21
  Bedankt voor je compliment over de alliteratie (kan ik dat woord ook weer eens gebruiken).
23.05.21
Feedback:
Goede column en ik kan me ook nog eens in de inhoud vinden.👌
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
HEMA
599
Lezen?
Annemiek
527
Lezen?
Lot
458
Lezen?
Complottheorieën
449
Lezen?
Witte Piet
425
Lezen?