Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Wanneer de Wetenschap te ver gaat...

Misschien wordt het tijd, dat de Overheid de financiële ondersteuning aan Universiteiten zoals RUG (Rijksuniversiteit in Groningen) intrekt. Veel positiefs wordt er eigenlijk niet mee gedaan, als je bedenkt, dat de onderzoekers tegenwoordig zelfs de in het wild levende vogels met rust kunnen laten. Vrij als een vogel in de lucht. Straks is zelfs dat ondenkbaar. 

De bestuursvoorzitter (met ook een Prof. als titel voor zijn naam) weigert de Overheid toestemming te vragen om de academische vrijheid van studenten/onderzoekers te beperken. Onderzoekers kunnen onderzoeken wat ze willen, vermits ze voldoen aan de regels.

Hoe kunnen mensen zo gevoelloos en meedogenloos zijn, dat ze jonge spreeuwen en kauwen gaan vangen en een hersenoperatie laten ondergaan om ze na dienst te hebben gedaan af te maken. Ten eerste zijn kauwen en  andere kraaisoorten beschermde vogels -alle wilde vogels feitelijk- en plegen ze dus een strafbaar feit. Het wordt gelukkig breed uitgemeten in de media, dus dat weet iedereen nu wel. Ten tweede lees ik nergens of de diertjes -jonge vogeltje nog wel- verdoofd worden tijdens de operaties. Het zou me namelijk niet verbazen, als dat niet het geval is.                              


Jaren geleden heb ik -na een tijdlang flink van slag te zijn geweest- mij enorm zitten op te winden over één of andere professor die kittens van de straat plukte  -of bij mensen ophaalde- om ZONDER VERDOVING hersenoperaties bij hen uit te voeren. Hoe wreed kun je zijn.  Nadien werden ze afgemaakt, net als nu. Een tijd lang werden er geregeld verdronken katjes uit de Groningse grachten opgevist door brandweer en dierenambulance. Zouden ze daar in zijn beland na het “belangrijke” onderzoek van de professor? Ik huiver als ik aan de mogelijkheid denk. Sterker nog, tijdens het typen trillen mijn vingers.
Sommige dingen vergeet je niet meer, ook al probeer je ze van je af te zetten. Het ergste vind ik nog, dat deze katjes mochten dienen om het effect van orgasme op de hersenen te onderzoeken. Mijn God! Gaat dat niet wat ver? Zou je zo’n kerel niet? Gelukkig is het zaakje aan het rollen gebracht en is het hem verboden.
Natuurlijk moest een studente (ene Esther) een paar jaar later zo nodig een verzoek indienen bij de Universiteit Groningen om hetzelfde "onderzoek" te mogen doen als de professor verboden was. Ik geloof niet, dat zij toestemming gekregen heeft. Het zou ook tenhemelschreiend zijn geweest. Het is te hopen, dat deze juffrouw nergens voet aan de grond gekregen heeft, want iemand met zo’n instelling heeft geen scrupules. Te denken, dat zo’n kreng nu mogelijk getrouwd is en een schattige moeder??? (Sorry voor mijn grofheden, maar soms moet het kunnen).

Dierproeven op welk dier dan ook zijn walgelijk. Het idee, dat dieren nog steeds speciaal gefokt worden in laboratoria voor de wetenschap vind ik monsterlijk. Maar dat ze dieren uit de natuur gaan lokken met nestkastjes voor dit doel is misschien nog erger.
Begrijp me goed, ik ben geen dierenrechtenactiviste, maar geef wel om alles wat (klein en) weerloos is. 

Er zullen heus andere, diervriendelijke manieren te zijn om medisch onderzoek te kunnen uitvoeren. Overigens dienen deze vogeltjes daar niet voor en worden ze alleen maar misbruikt om de slaapfunctie van mens en dier te onderzoeken. Me dunkt, dat er toch belangrijker zaken zijn om je aandacht op te richten, dan orgasme en slapen.  
Ik hoop, dat de Overheid hier ook zo over denkt en wens  minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten straks veel succes als ze straks de petitie in ontvangst gaat nemen. De teller stond vier dagen geleden op bijna 100.000 en hopelijk zullen er inmiddels meer mensen de petitie getekend hebben nu de media zich ten volle op deze zaak heeft gestort. Ik ben blij, dat ik niet in haar schoenen sta.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 380
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster