Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 592
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Wachtgeld

| Frans Esselink

Weer een gat in het geheugen van premier Rutte. Of hij gebruik heeft gemaakt van de wachtgeldregeling toen hij tussen 2006 en 2010 fractievoorzitter was kan hij zich niet herinneren. Het gaat tenslotte om kleine bedragen en die zie je makkelijk over het hoofd. Hij begrijpt dat Dijkhof wel gebruik maakt van de wachtgeldregeling. Hij heeft er recht op.

Zonder enige vorm van schaamte verklaarde Dijkhof in een tv programma dat hij nam wat hem wettelijk toekwam. Ik begrijp dat wel. De man werkt hard en heeft tenslotte een gezin te onderhouden. Met een bruto jaarinkomen ven 115.000 euro (ruim 9.000 per maand) moet hij waarschijnlijk de eindjes aan elkaar knopen. De wachtgeldregeling van 37.000 euro (ruim 3000 per maand) is daarom een welkome aanvulling. Uiteindelijk heeft hij al moeten inleveren, want tot en met juli 2019 kreeg hij nog 66.000 euro aan wachtgeld.

Het minimumloon per maand is 1.615 euro. Een volwassene die 40 uur per week werkt verdient misschien enkele euro’s meer. Daarvoor wordt veelal zwaar werk gedaan. Natuurlijk, fractievoorzitter Dijkhof maakt meer uren per week en hij heeft er voor doorgeleerd.

O, ja, premier Rutte gaat nog onderzoeken of hij in het verleden ook gebruik heeft gemaakt van de aanvullende wachtgeldregeling.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 185

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# Zakken en -vullers zijn het!Hans Van Battel 30-11-2019 23:43
Totaal onverantwoord om zulke mensen onze democratie te laten bestieren! Dit getuigt van een vervreemdheid van de samenleving waarover zulke figuren de leiding hebben!
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Nieuws

Geschreven door Machteld Berkelmans. Geplaatst in Column.
Het is weer zover, Nederland is in de ban van een zeer belangwekkende gebeurtenis. Het hele land gaat los op de nieuwe relatie van een BN-er. Twitter en Facebook zijn weer ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!