Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

461 Hits

Publicatie op:
Wachtgeld

Weer een gat in het geheugen van premier Rutte. Of hij gebruik heeft gemaakt van de wachtgeldregeling toen hij tussen 2006 en 2010 fractievoorzitter was kan hij zich niet herinneren. Het gaat tenslotte om kleine bedragen en die zie je makkelijk over het hoofd. Hij begrijpt dat Dijkhof wel gebruik maakt van de wachtgeldregeling. Hij heeft er recht op.

Zonder enige vorm van schaamte verklaarde Dijkhof in een tv programma dat hij nam wat hem wettelijk toekwam. Ik begrijp dat wel. De man werkt hard en heeft tenslotte een gezin te onderhouden. Met een bruto jaarinkomen ven 115.000 euro (ruim 9.000 per maand) moet hij waarschijnlijk de eindjes aan elkaar knopen. De wachtgeldregeling van 37.000 euro (ruim 3000 per maand) is daarom een welkome aanvulling. Uiteindelijk heeft hij al moeten inleveren, want tot en met juli 2019 kreeg hij nog 66.000 euro aan wachtgeld.

Het minimumloon per maand is 1.615 euro. Een volwassene die 40 uur per week werkt verdient misschien enkele euro’s meer. Daarvoor wordt veelal zwaar werk gedaan. Natuurlijk, fractievoorzitter Dijkhof maakt meer uren per week en hij heeft er voor doorgeleerd.

O, ja, premier Rutte gaat nog onderzoeken of hij in het verleden ook gebruik heeft gemaakt van de aanvullende wachtgeldregeling.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wachtgeld"