Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 652

Wachtgeld

Weer een gat in het geheugen van premier Rutte. Of hij gebruik heeft gemaakt van de wachtgeldregeling toen hij tussen 2006 en 2010 fractievoorzitter was kan hij zich niet herinneren. Het gaat tenslotte om kleine bedragen en die zie je makkelijk over het hoofd. Hij begrijpt dat Dijkhof wel gebruik maakt van de wachtgeldregeling. Hij heeft er recht op.

Zonder enige vorm van schaamte verklaarde Dijkhof in een tv programma dat hij nam wat hem wettelijk toekwam. Ik begrijp dat wel. De man werkt hard en heeft tenslotte een gezin te onderhouden. Met een bruto jaarinkomen ven 115.000 euro (ruim 9.000 per maand) moet hij waarschijnlijk de eindjes aan elkaar knopen. De wachtgeldregeling van 37.000 euro (ruim 3000 per maand) is daarom een welkome aanvulling. Uiteindelijk heeft hij al moeten inleveren, want tot en met juli 2019 kreeg hij nog 66.000 euro aan wachtgeld.

Het minimumloon per maand is 1.615 euro. Een volwassene die 40 uur per week werkt verdient misschien enkele euro’s meer. Daarvoor wordt veelal zwaar werk gedaan. Natuurlijk, fractievoorzitter Dijkhof maakt meer uren per week en hij heeft er voor doorgeleerd.

O, ja, premier Rutte gaat nog onderzoeken of hij in het verleden ook gebruik heeft gemaakt van de aanvullende wachtgeldregeling.

Dit artikel delen?
Auteur: ©Frans Esselink
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 290
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Wachtgeld"

Geschreven door Frans Esselink . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Reacties   

# Zakken en -vullers zijn het!Hans Van Battel 30-11-2019 23:43
Totaal onverantwoord om zulke mensen onze democratie te laten bestieren! Dit getuigt van een vervreemdheid van de samenleving waarover zulke figuren de leiding hebben!

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Ingezaaid
| frits niemans | Poëzie