• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Vrijheid van meningsuiting

Publicatie: 08 oktober 2020
Het vermogen te kunnen lezen en schrijven is één van de mooiere dingen die het leven rijk is.
 
Álles kan; en juist dié vrijheid maakt dat mijn toch al rijke fantasie, op dit moment van schrijven luid zingend over 'monsieur Cannibale', besluit nog een extra vreugdenrondje in de achtbaan te doen.
 
Álles mag; zoals vastgelegd in de Universele verklaring van de rechten van de mens; namelijk vrijheid van meningsuiting.
Zo lang wij ver genoeg van belediging en smaad blijven kunnen wij er wederom op los fantaseren, schrijven en lezen.
 
Nu is er bij de definitie en invulling van de termen beledigen en smaad een constant gevecht tussen de maatschappelijk en juridische norm. Dat is voor mij volkomen begrijpelijk aangezien een ieders tenen nu eenmaal verschillen in lengte. Evenals er verschil is in een ieders motorische vaardigheden waardoor wij zomaar op de tenen van de ander zouden kunnen trappen.
 
Humor is een begrip dat hier onlosmakelijk mee samenhangt. Leedvermaak hierbij als voorbeeld genomen is voor de één nu eenmaal misselijkmakend irritant maar vermakelijk voor de ander.
 
Ik zou alleen wensen dat wij elkaar hier, op een opbouwende manier, met respect, over zouden kunnen aanspreken. Het stoort mij mateloos dat publiekelijk uitjouwen van mensen kennelijk geaccepteerd gedrag is.
Provoceerders in spé moeten een dikke huid hebben. Zo blijkt vandaag de dag dat onze vrijheid van meningsuiting eigenlijk vooral een voorrecht is voor olifantenhuid bevattende waaghalzen en niet voor fantasierijke schrijf- en leesfanaten.
Jammer.
WAARDERING

HITS

328

Artikel aangepast: 08-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
08.10.20
Feedback:
Publiekelijk uitjouwen getuigt inderdaad van weinig fatsoen.
Smaad is strafbaar, en terecht, maar beledigen is toegestaan in dit land. Je mag zelfs schrijven: "De koning is een droplul en een zakkenvuller." Je gaat er in dit land niet voor naar de gevangenis. Ook terecht. Of het smaakvol is, daar kun je van mening over verschillen.

dié - díe
Show more
 • Louisa Weijenbergh 08.10.20
  Nu spreek jij over strafbaarheid en ik ben het met je eens maar de algemene tendens, de acceptatie en het toejuichen is wat het geheel zorgelijk maakt vind ik
  • Ewald Hagedorn 08.10.20
   Ben ik met je eens, Louisa. Ik denk dat het anonieme internet en 'afzeik-tv' hier mede debet aan zijn. Paul de Leeuw, bijvoorbeeld, of de 'heren' van Powned. Hun gedrag wordt gekopieerd.