Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Vrijheid

Gelukkig wonen we in een democratisch land waar vrijheid van meningsuiting ons recht is. We mogen openlijk discussies voeren en daarbij onze mening, hoe extreem ook, naar voren brengen. Binnen een welwillend debat blijft de wederzijdse waardigheid intact. Als jij bijvoorbeeld voor mij een venster opent mag ik daar met mijn rug tegenaan blijven staan. Natuurlijk kan ik ook door het venster naar buiten kijken en zien wat jij wilt tonen, dat op me in laten werken en erover nadenken, maar zelfs daarna heb ik nog de vrijheid mijn mening wel of niet bij te stellen.
Wanneer jij hetgeen waar ik voor sta uitvergroot en belachelijk maakt, dan heb ik daar zeker in eerste instantie moeite mee. Toch zeg ik: Ga je gang als je mij karikaturaal wilt schetsen, we leven per slot in een vrij land. Bij het uitvergroten kan ik waarschijnlijk uiteindelijk de spot waarderen of in elk geval accepteren. Maar bij het belachelijk maken ligt het gevoeliger, dan raak ik veelal gekwetst. Wanneer je dit bewust doet met de bedoeling mij als persoon en alles waar ik voor sta onderuit te schoppen, dan kan ik onmogelijk relaxed met jou debatteren. Kijk, dat je een ander standpunt hebt is geen probleem, maar waarom kwets je mij bewust? Is het om je eigen mening kracht bij te zetten? Kun je mij op geen andere manier bereiken? Of is het zelfs zo dat je me niet eens wilt bereiken?
Je mag mij jouw opinie vertellen. Jij hebt dat recht. Toch hou er rekening mee dat als je mij diep kwetst, ik weinig in staat ben positief te reageren. Ik sluit me van jou af of schiet in de verdedigingshouding. Daarbij loop ik het risico dwaas te reageren en dingen te zeggen die ik eigenlijk anders bedoel. Want het enige wat ik duidelijk wil maken is: Alsjeblieft kwets mij niet zo! Zou je hierover willen nadenken?
Standpunten verschillen en daarom is veelal debat noodzakelijk. Laten we blijven discuteren, het liefst met wederzijds respect, ondertussen oprecht genietend van het feit dat dit mag in alle vrijheid.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 963
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster