Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Vrijdag de 13e

Bodemvissen. Aandelen kopen omdat ze nu toch wel genoeg gezakt zijn. Vergeet het maar! Het is als een mes dat valt, dat moet je niet proberen te vangen. Cash is King! En dat blijft de komende maanden zo.

 Het wiel is al uitgevonden, het werkt prima, het is waarschijnlijk optimaal zo. U hoeft het zelf dus niet meer uit te vinden. Zo gaat het ook op de beurs. U hoeft het voortouw niet te nemen, dat is enkel weggelegd voor de best geïnformeerde lieden en de durfals met voldoende geld. Pensioenfondsen die wel moeten. Geduld is het devies hier. Tijd voldoende om je nog maar eens te verdiepen in de financiële vergoeding die er is voor durfkapitaal. Het dividend.

 Er zijn bedrijven waarvan het dividend net zo heilig is als de paus in Rome. Het wordt jaarlijks uitgekeerd aan aandeelhouders. Wie op zoek gaat komt verrassingen tegen. Dividend van meer dan 10%. Daar wordt het interessant. Voorwaarde is dan even wel dat de koersen niet nog verder gaan dalen en dat weet inderdaad niemand. Maar verdiep je gerust eens in het fenomeen dividend. Er zitten ware parels bij! Zo heeft Shell nog nooit dividend overgeslagen, dus ook in slechtere tijden volgt toch een uitkering. Of, het moet dit jaar anders zijn. Wie het weet, mag het zeggen.

 Vandaag vrijdag de 13e, lijkt mij een uitstekende dag om maar eens met een blog te starten hier op deze site, daar kun je de ontwikkeling van het herstel van de beurs meelezen waar ik vanaf vandaag verslag van zal doen.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 228
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Vrijdag de 13e"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...