Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Vrijdag de 13e

Bodemvissen. Aandelen kopen omdat ze nu toch wel genoeg gezakt zijn. Vergeet het maar! Het is als een mes dat valt, dat moet je niet proberen te vangen. Cash is King! En dat blijft de komende maanden zo.

 Het wiel is al uitgevonden, het werkt prima, het is waarschijnlijk optimaal zo. U hoeft het zelf dus niet meer uit te vinden. Zo gaat het ook op de beurs. U hoeft het voortouw niet te nemen, dat is enkel weggelegd voor de best geïnformeerde lieden en de durfals met voldoende geld. Pensioenfondsen die wel moeten. Geduld is het devies hier. Tijd voldoende om je nog maar eens te verdiepen in de financiële vergoeding die er is voor durfkapitaal. Het dividend.

 Er zijn bedrijven waarvan het dividend net zo heilig is als de paus in Rome. Het wordt jaarlijks uitgekeerd aan aandeelhouders. Wie op zoek gaat komt verrassingen tegen. Dividend van meer dan 10%. Daar wordt het interessant. Voorwaarde is dan even wel dat de koersen niet nog verder gaan dalen en dat weet inderdaad niemand. Maar verdiep je gerust eens in het fenomeen dividend. Er zitten ware parels bij! Zo heeft Shell nog nooit dividend overgeslagen, dus ook in slechtere tijden volgt toch een uitkering. Of, het moet dit jaar anders zijn. Wie het weet, mag het zeggen.

 Vandaag vrijdag de 13e, lijkt mij een uitstekende dag om maar eens met een blog te starten hier op deze site, daar kun je de ontwikkeling van het herstel van de beurs meelezen waar ik vanaf vandaag verslag van zal doen.

Dit artikel delen?
 • Hits: 57
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal