• Columns

  Columns op Schrijverspunt
 • Informatie

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Vrienden en familie

Soms heb je vrienden die als familie zijn. En soms ook heb je familie die niet eens vrienden van je zijn. Eigenlijk is dat best bijzonder en eigenlijk toch ook weer niet.

Dan heb je ook nog het verschil tussen vrienden en kennissen, maar wanneer mag je iemand benoemen tot een vriend en wanneer noem je het een kennis? En dan heb je ook nog kennissen en mensen die je kent.

Zo zijn er dus heel veel verschillende relaties te benoemen, want daarmee kan ik nog wel even doorgaan. Want je hebt ook nog buren en collega’s en dat kunnen ook best weer vrienden van je zijn toch?

En hoe noem je mensen die je zo nu en dan ergens treft omdat ze dezelfde hobby beoefenen en waar je het altijd goed mee kunt vinden en lekker mee kunt kletsen. Zijn dat dan vrienden of kennissen? Hmmmm…best apart dat dat dus alle kanten op kan.

Om het dan nog eens verder te verdiepen, zitten er binnen elke categorie ook nog meerdere verschillen. Bijvoorbeeld iemand die je kent, kun je heel aardig vinden of juist helemaal niet. Het kan zelfs zo zijn dat je er liever helemaal niets meer mee te maken wilt hebben.

Je hebt goede kennissen en vage kennissen. Je hebt collega’s die vrienden zijn of vrienden worden. Je hebt collega’s waar je heel fijn mee kunt samenwerken of juist helemaal niet. Je hebt goede buren en misschien ook buren waar je niet zo veel mee hebt. Het mooiste is dat je je buren kent en waar je terecht kunt als er iets is.

Je hebt goede vrienden die dichtbij wonen en goede vrienden die wat verder weg wonen, goede vrienden die je vaak ziet en spreekt en vrienden die je niet zo vaak ziet en spreekt, maar bij beide weet je dat het goed is. Je hebt vrienden die je al jaren kent en vrienden die je minder lang kent, maar steeds beter leert kennen. Vrienden waarvoor je door dik en dun gaat en vrienden waarbij het wat meer op afstand is.

Je hebt verre familie en familie over ver. Je hebt familie die dichtbij je staat en dichtbij je woont. Je hebt directe familie en indirecte familie. Soms ben je blij met je familie en soms ook helemaal niet.

Het fijne van alles is dat je zelf kunt kiezen met wie je om gaat en met wie niet en hoe intens je dat doet. Soms kies je het zelf niet bewust, maar lopen dingen zo. Soms is het heel jammer dat vriendschappen anders lopen dan dat je eigenlijk zou willen en doet dat pijn. Soms moet je je daar ook maar bij neerleggen.

Soms vergis je je in mensen die je denkt te kennen en ben je blij om er niets meer mee te maken te hebben.

Ook bij familie kun je er soms voor kiezen om er afstand van te nemen om te voorkomen dat het ten koste van jezelf gaat. En soms zijn vrienden zulke goede vrienden dat het als familie voelt.

Tot slot wil ik afsluiten met het volgende: VRIENDEN ZIJN FAMILIE DIE JE ZELF UITKIEST

En sinds het afgelopen weekend weet ik het zeker: Ik ken best veel mensen en daartussen zit elke groep die ik heb benoemd!

EN HOE ZIT DAT BIJ JULLIE???

 

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 332
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor deze rubriek met een hoge waardering van bezoekers.

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Reinder Veelinx

Een 149 BJ2 tje

nov 17, 2019 Gerard Treffers

Boeren

okt 28, 2019 Machteld Berkelmans

Euthanazeer

okt 17, 2019 Saskia van Haeren

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…