• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Column
  Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Vriendelijke mensen

Publicatie: 04 november 2020
Voor mij staan er nog vier te wachten. Zoals voorgeschreven, hebben we allen een mondmasker op en staan we in de file, braafjes op anderhalve meter van elkaar onze beurt af te wachten. De dame binnen heeft blijkbaar nogal wat werk om haar keuze te maken in het pittoreske kaaswinkeltje dat zo klein is dat je er maar per één binnen mag in deze tijden. Na een hele tijd komt ze buiten met twee zware tassen. De voorste klant stapt de winkel binnen en met zijn allen schuiven we een flinke meter op.
Naast de rij komt een dame aangefietst met achterop een grote Aldi-tas. Ze trekt knarsend de remmen dicht, zet haar tweewieler tegen een gevel en komt op de rij af. Het mondmasker hangt een eind onder haar neus.
'Goh, daarnet stond er maar één iemand te wachten' zegt ze tegen niemand in het bijzonder maar duidelijk voor iedereen bedoeld. 'Ik dacht, ik ga ondertussen even snel hier om de hoek mijn boodschappen doen, tegen dan is het aan mijn beurt, en kijk, nu staan er al vier!'
Ze kijkt ons een voor een aan alsof ze verwacht dat we haar collectief zouden uitnodigen om voor te gaan. Niemand reageert echter en denkt wellicht hetzelfde als ik: opstaan is plaats vergaan.
Ze loopt naar de achterste in de rij. Toevallig ben ik dat.
'Meneer, ik ga nog snel even naar de dierenwinkel wat eten voor mijn hond halen. Wil u mijn plaats vrij houden?'
'Mevrouw, tegen dat u terug bent staat hier misschien al tien man achter mij. Moet ik die dan allemaal wegjagen? Zie ik er dan uit als een uitsmijter?'
Ze kruist haar armen voor de borst, steekt haar neus in de lucht en zegt zonder mij aan te kijken maar luid genoeg opdat iedereen het horen zou: 'Och, vroeger waren de mensen veel vriendelijker.'
Ze gaat achter mij in de rij staan.
WAARDERING

HITS

387

Artikel aangepast: 15-11-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
10.11.20
Feedback:
Ik zie het allemaal zo gebeuren.
Mooi en realistisch geschreven,
Show more
07.11.20
Feedback:
Mensen......
Leuk geschreven
Show more
06.11.20
Feedback:
Sommige mensen... Vermakelijk en beeldend geschreven.

Mooi zoals je haar houding beschrijft in : "Ze kijkt ons een voor een aan alsof ze verwacht dat we haar collectief zouden uitnodigen om voor te gaan"
Show more