• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Voor het zingen de kerk uit?

Publicatie: 07 oktober 2020
Deze week bereikte ons het nieuws dat bewoners in Staphorst hun psalmenboekje vér te buiten zijn gegaan. Volgens de aangescherpte coronamaatregelen hadden zij niet met 600 gelovigen tegelijk, zonder mondkapje, in de kerk aanwezig mogen zijn. Dit aantal is nu teruggeschroefd naar dertig.
We hoeven geen wiskundigen te zijn om te berekenen dat de deur van de kerk, uit overheidswege nota bene, voor 570 mensen gesloten zal blijven. U leest het goed; 570 mensen die zelfs niet eens voor het zingen de kerk uit moeten gaan. Zij mogen helemaal niet meer zingen! Althans, geen samenzang, dus alleen mag het gelukkig nog wel. Ik ben oprecht benieuwd wat de geboren Staphorstenaar met deze inperking van zijn geloofsuiting gaat doen.
 
Het via lifestream volgen van de dienst lijkt mij, als mindergelovige, in eerste instantie dé geijkte oplossing. Al zal dit zonder televisie en dus zonder computer (gelooft u het zélf?) natuurlijk niet gaan. Het lijkt erop dat men oogluikend zal moeten gaan toelaten dat de laptop op zondag uit de spreekwoordelijke mottenballen mag worden gehaald. Eerder werd de zondebevattende hoererij, geldgierigheid, onkuisheid en hebzucht die media uitzendt radicaal afgewezen maar nu mag de digitale zondaar eindelijk worden aangeschaft én gebruikt worden op zondag. Alléén op zondag als ik eerdere berichtgevingen hieromtrent juist mag hebben geïnterpreteerd.
Ik zie het voor me; een pop-up BCC met bezorgfunctie, uitgezonderd zondag, uiteraard.
 
Maar wat mij toch het meest verbaast en intrigeert is dat er, naar mijn weten, nog niemand is opgestaan om vanuit ‘Gods ondoorgrondelijke wegen’ en ‘Gods wil’ tégen de dringende adviezen in te gaan. Is een tegenbeweging niet onontbeerlijk om in het vervolg te kunnen blijven volharden in bijvoorbeeld het principieel niet inenten van kinderen tegen polio? Of gaat het meer om het (preventief) medisch handelen en zal men de coronabehandeling op de intensive care weigeren?
 
Het houdt mij bezig, dat is duidelijk.
Dat komt waarschijnlijk omdat ik me verveel. Er is immers niets meer te doen na 22:00, als mijn stamkroeg sluit, mijn luidruchtige verjaardagsfeestjes met vrienden geen doorgang meer kunnen vinden en ik niet meer welkom ben bij het luizenpluizen op de basisschool van de kinderen. Bah.
WAARDERING

HITS

418

Artikel aangepast: 07-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
11.10.20
Feedback:
Je speelt leuk in op de gebeurtenissen van afgelopen week! Leest lekker door.
Show more
07.10.20
Feedback:
Goed geschreven Louisa. Ik denk zelf dat protest achterwege zal blijven omdat ook het eren van de overheid als belangrijk wordt beschouwd in deze kringen.
Show more