Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Voor de overlevenden

Publicatie: 08.08.2021 | Hedwig Meesters

In Nederland sterven jaarlijks tienduizenden mensen aan de genots- en voedingsmiddelen die ze door hun strot, aderen, neus of longen jagen. De helft van onze bevolking leidt aan overgewicht door te veel of verkeerd eten. Je kan erop wachten tot mensen op steeds jongere leeftijd het loodje leggen.

En toch is de bevolking in Nederland in anderhalve eeuw vervijfvoudigd naar een dikke zeventien miljoen. We zijn verplicht om zo lang mogelijk te blijven leven, ook als we daar geen zin in hebben. Medicijnen en vaccinaties maken het probleem van overbevolking alleen maar erger. Als dat zo doorgaat worden we over een tijdje verplicht woningzoekenden onder te brengen op onze zolderkamers. Of moeten we nederzettingen stichten in Mongolië of Siberië.

Een Ierse immunoloog waarschuwt dat mensen die gevaccineerd zijn tegen corona binnen tien jaar de pijp uitgaan. En dat jongeren onvruchtbaar worden door zo’n prik. Voor de overlevenden biedt dat perspectief op rust, ruimte en schone lucht. Geen woningnood en vluchtelingen meer en wereldwijd herstelt het klimaat zich. Onbegrijpelijk dus dat groepjes extremistische anti-vaxxers medewerkers van priklocaties intimideren door een camera in hun gezicht te duwen en te dreigen hun gegevens te bewaren omdat zij medeschuldig zouden zijn aan de gevolgen van inenten.

Behoor je tot de radicale anti-vaxxers? Bijt je dan door de beperkende coronamaatregelen en juich het enthousiasme tot vaccineren toe. Draag je steentje bij en maak tot het uitbreken van die massale sterfte ruimhartig gebruik van je vrijheid om je niet te laten prikken. Ga de deur uit als je corona hebt. Besmet de collega met longklachten die het op jouw baan heeft voorzien. Neem die lastige wethouder met d’r zwakke immuunsysteem te grazen, net als je vader met zijn haperende hart dat maar blijft kloppen terwijl jij op de erfenis wacht. Heb je die tien jaar overleefd, dan kan je een heilstaat stichten en dwarsliggers heropvoeden met jouw ideeën en in jouw vrijheid.

Waar wacht je op?

WAARDERING

HITS:

444

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
08.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Geweldig, je cynisme! Strak geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.08.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.