Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De overname van OHL door Thai.

De overname van voetbalclub OHL door de Thaise King Power groep is nu officieel afgerond. Het is dezelfde groep, met voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha ,die het duffe “Leicester City” terug op de  Engelse voetbalkaart heeft gekregen en dit staaltje van kunnen,  hopelijk nog eens lichtjes wil overdoen bij ons OHL.

Er waren 3 mogelijke overnamekandidaten: een Chinese, een Vlaamse en een Thaise.  Maar het was alleen de Thaise “King Power groep” die een duidelijk, schriftelijk en coherent voorstel op tafel bracht binnen de tijdslimiet, die opgelegd werd door de Raad van Bestuur. Het project zal zorgen voor voldoende financiële middelen om een zo spoedig mogelijke terugkeer naar eerste klasse A te kunnen ambiëren. Het garandeert ons ook dat de jeugdwerking op haar huidige niveau kan behouden blijven en nog verder uitgebouwd kan worden. Bovendien wordt de lokale verankering behouden aangezien de jeugdwerking, de sociale werking en de uitbating van het stadion volledig in Leuvense handen blijven.

Ben ik blij met deze Thaise overname? Daar valt over te discussiëren.
Veel erger dan de vorig-seizoen geleverde “sportieve topprestaties” kan het niet meer worden.
Wat voor spelers liepen er nu op het veld? Spitsen die niet wisten waar de goal stond en liever  jammerend de grond opzochten, dan de tegenstrever sportief onder de grasmat te werken. Bij een bepaalde verdediger had ik liever gehad dat een blessure een iets langere revalidatietijd had gevraagd. Zijn reputatie was, na het debacle van vorig seizoen, toch al tot nul herleid.
En ik maar wekelijks, samen met het tanende aantal supporters, mijn keel schor schreeuwen.

Laat me hopen dat dankzij de enorme financiële injectie van onze Thaise vrienden, er ook werk gemaakt zal worden van de belabberde sportieve kennis van ons bestuur. Ik kan mij niet van het idee ontdoen dat ze mijn geliefde OHL in een enorme neerwaartse spiraal hebben gestort. En nu verkopen ze het  als speelgoedje voor een uit-verveling-aan-alcoholverslaafde Thaise miljardairszoon. Zoals ik van mijn ouders een leuke CD krijg, krijgt “Anjawat” van zijn papa een volledige voetbalploeg om mee te spelen. Zoonlief kan wel tevreden zijn. Ze hadden hem evengoed Lommel of Union kunnen schenken, maar neen, Leuven de bakermat van Stella Artois. Hij en onze Leuvense brouwer hadden het slechter kunnen treffen.

En wat gaat er gebeuren met ons strijdlied???  Ik spreek pas van een geslaagde OHL-avond als er minstens 1 keer het prachtige “Sweet Caroline” door het stadion galmt en alle supporters uit volle borst meezingen “SWEET CAROLINE OH OH OOOOH”. Het zou natuurlijk wel tamelijk frustrerend zijn als het nu “แคโรไลน์หวาน OH OH OOOOH” (uitgesproken: Khæ ro lịn̒ h̄wān)  word, want tegen dat ik dat juist heb uitgesproken ligt mijn tong in de knoop en heb ik misschien al 2 tegendoelpunten gemist.

Nog een extra persoonlijke oproep. Vervang een aantal spelers en deels ook het bestuur, maar laat onze buitengewoon lekkere OHL-hamburgers met rust.  “Pad Thai”, Thaise loempia’s of poopia’s nuttigen tijdens de pauze, … liever niet!

Dus, ben ik blij met de Thaise overname? Persoonlijk denk ik dat ze, uit de beschikbare keuzemogelijkheden, de beste hebben uitgepikt.

Ik geef mijn nieuwe Thaise vrienden een kans…
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 583
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten