Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 593
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vluchtauto

| Henk van Duuren
De dagelijkse ellende van ziekten, conflicten, ruzies, roddel, oorlogen, rampen, kwaadsprekerij, nepnieuws, haat en nijd, wordt me soms teveel. Ik heb dan de neiging om overal op te reageren in niet mis te verstane woorden. Het leven heeft me geleerd dat ik er niets mee op schiet en dat ik daarmee, in de hypergevoelige wereld om me heen, geen vrienden maak. Maar IK zit er wel mee. Van binnen ben ik razend, gebelgd, verontwaardigd, pissig, vertoornd, kortom BOOS!  

Raak ik aan de kook, komt het stoom me uit de oren, dan ga ik ga op de vlucht met mijn auto. Die brengt me op rustige landelijke wegen, waar slechts zestig gereden mag worden. De brommende motor en het totaal afgesloten zijn van de omringende wereld, heerlijk! Genieten van de omgeving is er echter niet bij, want ik ga los en niet een klein beetje ook. Alles, dat niet gezegd of gedacht mag worden, knal ik er, ongenuanceerd, ondoordacht, onfatsoenlijk, discriminerend, seksistisch, beledigend, grievend, schaamteloos, oneerbiedig, lomp en onbeschaafd uit.                  

Met een grijns op mijn gezicht beledig ik mijn collega’s, nagel alle politici aan de schandpaal, zing een schunnig lied, vertel een vieze mop, steek de draak met vrouwen, scheld op de ‘bekende Nederlanders’, laat me verbaal totaal gaan. De auto biedt me de veiligheid, die ik anders nergens kan vinden. Geen buren, collega’s, familie, toevallige passanten of wie dan ook kunnen je horen en daardoor bestempelen of zelfs aanklagen.

Na een tirade van gemiddeld een half uur is het vat leeg. In de eerste de beste horecagelegenheid trakteer ik mezelf op koffie met gebak. De bediening krijgt een compliment en een fooi. De uitbater een hartelijke groet en ik verlaat het gebouw met de wens van een fijne dag voor iedereen. Ik ben een en al vriendelijkheid, mijn ergernis kwijt, maar voor hoe lang? Mijn hoofd is net een regenton. Soms staat die maanden droog en dan loopt het in een week over. Gelukkig heb ik mijn auto, veilige haven, redmiddel en beschermengel voor mezelf en de mensen om me heen.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 501

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Reacties   

# RE: VluchtautoRobert Zwemmer 19-12-2017 10:40
Leuk stukje Henk, maar als je alleen bent is er niet zoiets als 'onfatsoenlijk' hoor .. of beledigend. Dat kan alleen t.o.v. anderen. :)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Vrienden en familie

Geschreven door Trijntje Lamein. Geplaatst in Column.
Soms heb je vrienden die als familie zijn. En soms ook heb je familie die niet eens vrienden van je zijn. Eigenlijk is dat best bijzonder en eigenlijk toch ook weer niet. ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!