Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Vluchtauto

De dagelijkse ellende van ziekten, conflicten, ruzies, roddel, oorlogen, rampen, kwaadsprekerij, nepnieuws, haat en nijd, wordt me soms teveel. Ik heb dan de neiging om overal op te reageren in niet mis te verstane woorden. Het leven heeft me geleerd dat ik er niets mee op schiet en dat ik daarmee, in de hypergevoelige wereld om me heen, geen vrienden maak. Maar IK zit er wel mee. Van binnen ben ik razend, gebelgd, verontwaardigd, pissig, vertoornd, kortom BOOS!  

Raak ik aan de kook, komt het stoom me uit de oren, dan ga ik ga op de vlucht met mijn auto. Die brengt me op rustige landelijke wegen, waar slechts zestig gereden mag worden. De brommende motor en het totaal afgesloten zijn van de omringende wereld, heerlijk! Genieten van de omgeving is er echter niet bij, want ik ga los en niet een klein beetje ook. Alles, dat niet gezegd of gedacht mag worden, knal ik er, ongenuanceerd, ondoordacht, onfatsoenlijk, discriminerend, seksistisch, beledigend, grievend, schaamteloos, oneerbiedig, lomp en onbeschaafd uit.                  

Met een grijns op mijn gezicht beledig ik mijn collega’s, nagel alle politici aan de schandpaal, zing een schunnig lied, vertel een vieze mop, steek de draak met vrouwen, scheld op de ‘bekende Nederlanders’, laat me verbaal totaal gaan. De auto biedt me de veiligheid, die ik anders nergens kan vinden. Geen buren, collega’s, familie, toevallige passanten of wie dan ook kunnen je horen en daardoor bestempelen of zelfs aanklagen.

Na een tirade van gemiddeld een half uur is het vat leeg. In de eerste de beste horecagelegenheid trakteer ik mezelf op koffie met gebak. De bediening krijgt een compliment en een fooi. De uitbater een hartelijke groet en ik verlaat het gebouw met de wens van een fijne dag voor iedereen. Ik ben een en al vriendelijkheid, mijn ergernis kwijt, maar voor hoe lang? Mijn hoofd is net een regenton. Soms staat die maanden droog en dan loopt het in een week over. Gelukkig heb ik mijn auto, veilige haven, redmiddel en beschermengel voor mezelf en de mensen om me heen.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 402
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster